Simona Ionescu / Redactor Șef

Interzis la desene animate! Disney pune restricții pentru copiii sub 7 ani ca să vadă filme de animație

Interzis la desene animate! Disney pune restricții pentru copiii sub 7 ani ca să vadă filme de animație
Generații la rând de copii au fost fermecați de povestea magică a băiatului care nu a crescut niciodată, dar Peter Pan se află acum pe o listă de filme interzise. Și nu e singurul personaj care a devenit „nerecomandabil” copiilor.

Disney restricționează copiii sub șapte ani să urmărească „rasistele” filme de animație Peter Pan, Dumbo și The Aristocats pentru încălcarea „recomandărilor de conținut”. Șefii de la Disney au blocat pe oricine sub vârsta de șapte ani să urmărească clasicul animat din 1953 pe serviciul său de streaming, din cauza îngrijorărilor că portretizează stereotipurile rasiale, relatează The Mail on Sunday.

Alte trei filme animate preferate de familii de multă vreme – The Aristocats, Swiss Family Robinson și Dumbo – au fost, de asemenea, eliminate din conturile copiilor. Și în cazul lor se vorbește despre încălcarea „recomandărilor de conținut”. Aceste recomandări de conținut au fost puse recent în aplicare.

Părinții sunt șocați

Părinții au rămas uimiți după ce au încercat să urmărească unele din aceste filme cu serviciul prepay Disney. „Am vrut să mă uit la Peter Pan cu fiica mea, dar nu l-am găsit nicăieri. Atunci mi-am dat seama că a fost eliminat din conturile copiilor. A fost șocant”, relatează un părinte.

Iată de ce au fost eliminate filmele

Principalul motiv pentru care Peter Pan a fost blocat este faptul că în producție apar referiri la un trib al nativilor americani ai cărui membri sunt denumiți „piei roșii”.

Între timp, filmul The Aristocats, din 1970, are un personaj pisică siameză numit Shun Gon, ai cărui ochi înclinați și dinții proeminenți au fost descriși ca o caricatură a oamenilor din Asia de Est. Prin urmare, a fost eliminat și acesta.

Swiss Family Robinson, care a fost realizat în 1960, a fost criticat pentru pirații „față galbenă” și „față maro”.

Dumbo, desenul animat din 1941 despre un elefant zburător adorabil, a fost acuzat că a ridiculizat afro-americanii sclavi de pe plantațiile sudice.

La un moment dat în timpul unui interludiu muzical, muncitorii negri fără chip cântă versuri considerate „jignitoare”. „Când primim salariul, ne aruncăm banii”, cântă aceștia.

Disney, atent la „publicul global”

Disney a implementat o recomandare de conținut revizuită în octombrie anul trecut. Aceasta semnalizează orice problemă legată de stereotipurile rasiale. Imediat au fost ridicate preocupări în legătură cu Peter Pan și celelalte producții. Decizia de a interzice filmele în conturile copiilor a fost luată de un grup de experți externi. Ei au fost angajați de companie pentru a evalua dacă conținutul filmelor „reprezenta publicul global”.

Disclaimer

În timp ce filmele rămân disponibile pe conturile pentru adulți, acestea vin cu un disclaimer care spune: „Acest program include descrieri negative și / sau maltratare a oamenilor sau culturilor.  Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite și acum. În loc să eliminăm acest conținut, dorim să recunoaștem impactul său dăunător. Să învățăm din acesta și să stârnim conversația pentru a crea împreună un viitor mai incluziv”.

Disney spune pe site-ul său că se angajează să creeze povești cu teme inspiraționale și aspiraționale care să reflecte diversitatea experienței umane din întreaga lume. „Nu putem schimba trecutul, dar îl putem asuma. Putem învăța din el și înainta împreună pentru a crea o zi de mâine la care astăzi nu putem decât să visăm”.

Sursa foto: Instagram

S-a aflat abia acum ce a făcut Kate Moss cu fiica ei la Paris

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre