Simona Ionescu / Redactor Șef

Duminică se intră în ”Matrix” cu Jean Michel Jarre. Cum puteți participa

Duminică se intră în ”Matrix” cu Jean Michel Jarre. Cum puteți participa
Un concert care are loc direct în viitor. Pregătiți-vă avatarurile, vor putea interacționa cu starul. La asta sunt invitați să participe toții fanii muzicii electronice sau toți care vor o experiență ”wow” alături de pionierul muzicii electronice mondiale, într-un concert de realitate augmentată grandios, la care accesul e gratuit.

Jean-Michel Jarre va cânta live, duminică, ”în avatar, ca în Matrix”, într-un univers virtual în care i se pot alătura ”avatarurile spectatorilor, în imersiune totală’”, a anunţat artistul, pentru agenţia AFP. Artistul de 72 de ani a rămas constant pasiunii sale pentru tot ce e nou și avangardist. Ultimele posibilități tehnologice au fost mereu prinse în programul său muzical.

E adevărat, nu va fi primul avatar al unui artist care ”iese”. Un avatar ar rapperului american Travis Scott a fost deja văzut în jocul video ”Fortnite” în timpul izolării. Însă proiectul lui Jarre, intitulat ”Alone Together”, realizat împreună cu startup-ul francez VRrOOm, merge mult mai departe.

”Tot ce s-a făcut până acum, ca şi în cazul Fortnite, a fost înregistrat în prealabil, într-un univers preexistent. Acolo este o imersiune totală, într-un spaţiu creat şi în direct. Ca în Matrix. Concertul va dura 45 de minute şi există o interacţiune cu publicul”, a dezvăluit vedeta internaţională a muzicii electronice.

Spectacolul lui Jean Michel Jarre, este organizat în cadrul Festivalului Muzicii în Franţa și va fi difuzat duminică, la ora locală 21:15 (n.r. ora 22.15 în România). Acesta va fi transmis în direct pe toate platformele digitale, accesibile din orice zonă a lumii (prin intermediul site-urilor şi reţelelor lui Jarre şi VRrOOm).

Accesul la acest spectacol de realitate augmentată va fi gratuit, fiind susţinut de Ministerul Culturii din Franţa, care îl va transmite online la rândul său, informează Agerpres.

Spectacolul ”Alone Together” va fi proiectat și pe un ecran gigantic în curtea Palais Royal din Paris, în faţa unor studenţi ai şcolilor de sunet şi imagine, dotaţi cu smartphone-uri şi căşti audio. Aceştia vor putea apoi să intre în dialog direct cu avatarul lui Jarre. Ba mai mult, se va deschide o ”uşă virtuală” dincolo de care muzicianul îi va întâmpina în culise, în studioul său.

”Realitatea augmentată nu va înlocui niciodată spectacolul în direct, dar îl poate completa. Îl putem compara cu apariţia cinematografiei în raport cu teatrul”, a concluzionat artistul, conform sursei citate

Sursa foto: Instagram / Jean Michel Jarre

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre