Simona Ionescu / Redactor Șef

După scandalul Eurovision de anul acesta, România primește o veste importantă

După scandalul Eurovision de anul acesta, România primește o veste importantă
Chiar dacă scandalul legat de Eurovision nu se va uita atât de repede, România va merge la Eurovision.

TVR este în proces cu EBU, dar există și o parte bună a lucrurilor. România va merge la Eurovision.

Bucurie mare pentru fanii Eurovision. România va participa la concurs

Recent, CA al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2023, urmând să fie găsită și o firmă elvețiană de avocatură care să evalueze litigiul cu EBU. Trebuie să se afle adevărul despre voturile României și ale mai multor țări care au fost distribuite după cum au vrut organizatorii. Potrivit regulamentului Eurovision, orice litigiu este soluționat sub jurisdicție elvețiană.

„Televiziunile trebuie să-şi anunţe intenţia de participare până la data de 15 sepetembrie”

”Consiliul de Administraţie a aprobat cu unanimitate de voturi participarea României la cea de-a 67-a ediţie a Eurovision Song Contest, care se va desfășura în luna mai în Marea Britanie. Conform invitaţiei primite de SRTv de la EBU televiziunile trebuie să-şi anunţe intenţia de participare până la data de 15 septembrie, cu posibilitatea retragerii fără consecinţe financiare până la 11 octombrie.

Lista finală a participanților se va afla până la sfârșitul anului

Potrivit calendarului stabilit de organizator, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată până la finalul anului. Tot azi, Preşedintele-Director General, Dan Cristian Turturică, a solicitat membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al SRTv prezenți, un mandat în vederea contactării unor firme de avocatură din Elveţia pentru evaluarea şanselor SRTv într-un litigiu cu EBU/ European Broadcasting Union – organizatorul concursului Eurovision Song Contest (ESC).

Mandatul, acordat cu 11 voturi pentru, vizează și obţinerea costurilor aferente unui astfel de demers, urmare a situaţiei create la ediția din acest an, când organizatorul a anulat voturile României. Potrivit regulamentului Eurovision, orice litigiu este soluționat sub jurisdicție elvețiană.

Concursul Eurovision este una dintre cele mai populare competiţii muzicale internaţionale și se desfăşoară în fiecare an, începând din anul 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite. Televiziunea Română participă la competiţia europeană din anul 1993.”, se arată într-un comunicat al TVR.

Sursă foto: europa fm

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre