Simona Ionescu / Redactor Șef

Începe serialul Clanul. Bogdan Farcaș, alias Ciomag, a făcut, după producții la Hollywood, ceva ce-l bântuie și acum, ca să intre în rol

Începe serialul Clanul. Bogdan Farcaș, alias Ciomag, a făcut, după producții la Hollywood, ceva ce-l bântuie și acum, ca să intre în rol
„E cumplit...”, recunoaște actorul. Bogdan Fărcaș a avut în primul sezon din Clanul un rol greu. Disconfortant. A reprezentat una din marile provocări din cariera sa.

În vârstă de 43 de ani, actorul de la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti, s-a remarcat în ultimii ani în cinematografie. A avut roluri remarcabile ce i-au adus premii importante. Mereu pus pe glume în viaţa reală, Bogdan s-a remarcat însă în roluri negative, interpretând mafioţi şi sociopaţi.

Deja a jucat în producţii hollywoodiene, alături de celebrităţi precum Mark Nicholson, Wesley Snipes, Rachel Wood, Jean-Claude Van Damme sau Shia LaBeouf. În 2021 a dat lovitura în rolul unui polițist sopciopat în pelicula Neidentificat. Pentru acest rol a câștigat  Premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia.

Ciomag este un bărbat abuzator de copii

Clanul e o producție construită pornind de la formatul turcesc „Icerde”. În serial joacă nume mari din lumea scenei și cinematografiei autohtone. Actorul Bogdan Farcaș are unul din cele mai grele roluri. El este Ciomag, un bărbat abuzator de copii și care răpește minori. Nu este prima dată când artistul interpretează un personaj negativ.

„În primul sezon, apare doar în flash-uri, pentru că el este un răpitor și abuzator de copii. Dar pe lângă șocul ăla care-l provoacă, mai este o chestiune în spate. Acest Ciomag, a fost abuzat și el și nu prea știe cum să facă altfel. Adică de foarte multe ori când terorizează și bate copiii ăia, știu că sună ridicol, dar o face cu regret. Nu știe să o facă altfel. Îl doare și pe el puțin. Cumva am „primit” personajul ăsta”, a povestit Bogdan Farcaș despre rolul din serialul Clanul.

„M-am uitat la copii chinuiți…”

Deși s-a consacrat, în cinematografie, cu roluri negative, ca să intre în pielea și mintea lui ciomag, Bogdan Fărcaș a făcut ceva sinistru. Încă îl bântuie amintirile, chiar dacă mărturisește că  îi place foarte mult personajul Ciomag. Mai ales dedesubturile sufletești ale acestuia: abuzatorul prezintă povestea unui copil răpit și traumatizat la rândul lui.

„Eu m-am uitat pe YouTube destul de mult. Știu că sună urât, dar chiar așa a fost. M-am uitat la copii chinuiți și interviuri cu tot felul de copii chinuiți. E cumplit. Mă emoționez și acum când îmi aduc aminte. Am împrumutat niște gantere din alea de pușcărie, ruginite, vechi, cu o băncuță, m-am închis în camera de jos a casei, am stat izolat nu neapărat să intru în personaj, dar să ajung cumva la energia aia puțin”, a povestit Bogdan Farcaș, într-o intervenție pentru EGO.ro.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre