Simona Ionescu / Redactor Șef

Niro, partener principal al „Verii Magice” de la Ateneul Român

Niro, partener principal al „Verii Magice” de la Ateneul Român
Niro Investment Group este pentru al doilea an consecutiv partenerul principal al Festivalului „Vară Magică”, unul dintre cele mai importante evenimente culturale internaționale care se desfășoară anual la Ateneul Român din București.

”Vară Magică” aduce în centrul evenimentelor culturale ale capitalei concerte extraodinare de muzică clasică și artiști de renume. Aflat acum la cea de-a IX a ediție, festivalul se desfășoară pentru prima dată în aer liber.  Iubitorii de muzică clasică aflați în București sunt invitați să se bucure de o serie de 14 concerte camerale și simfonice ce se va desfășura până în  27 august, în serile de miercuri și joi, de la ora 20,00 în Curtea Ateneului Român, sub genericul “Anul Beethoven la Bucureşti”.

“Suntem onorați să fim partenerul principal al acestui eveniment cultural care reprezintă deja un reper semnificativ pentru muzica clasică din Europa. Compania noastră se implică constant în susținerea proiectelor culturale și ne bucurăm să fim partenerul ediției din 2020 care se desfășoară într-o perioadă plină de provocări.

Dincolo de efectele medicale imediate, pandemia de coronavirus a suspendat viața culturală așa cum o știam prin închiderea teatrelor, a cinematografelor, a muzeelor și galeriilor de artă și cu toții ne dorim o revenire treptată și existența unor inițiative care să ofere acces la artă și cultură. Ne bucurăm să fim alături de cei care se reinventeză cu succes în această perioadă atipică și reușesc să ducă mai departe proiecte culturale extraordinare”, a declarat Zsolt Nagy, Director General Niro Investment Group.


Trebuiau să fie amanți, dar au ajuns mult mai departe. Cupluri celebre care au trecut dincolo de aventură

Șopârlă cu mâini de om, filmată. Oamenii cred că e extraterestră


Festivalul Internațional „Vara Magică”  aduce în 2020 pe scena din faţa Ateneului 7 formaţii orchestrale precum:  Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, dirijor și solist David Lefevre, Orchestra Camerata Regală, dirijor Constantin Adrian Grigore, solistă Rebekka Hartmann – vioară, Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal, solist Ștefan Cazacu – violoncel,

Orchestra Naţională Simfonică a României, solist Cvartetul Wave, dirijor Cristian Mandeal, Romanian Chamber Orchestra, dirijor Cristian Măcelaru, Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijor şi solist Alexander Sitkovetsky  – vioară şi Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Oroșanu.

Programul va cuprinde și 7 recitaluri camerale extraordinare susținute de Ansamblul cameral Violoncellissimo, fondat de Marin Cazacu, de Ansamblul Raro fondat de Răzvan Popovici, de celebra mezzo-soprană Ruxandra Donose, acompaniată de pianistul Sergiu Tuhuţiu, de Cvartetul ARCADIA, de violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Josu de Solaun, de Cvartetul Wave şi de Trio Georgeta Iordache – vioară, Andrei Ioniţă – violoncel, Daria Tudor – pian.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre