Simona Ionescu / Redactor Șef

Primele imagini din „Gladiator 2”. Cea mai așteptată continuare a filmului va avea premiera în acest an

Primele imagini din „Gladiator 2”. Cea mai așteptată continuare a filmului va avea premiera în acest an
După marele succes de box-office al filmului „Gladiator”, care l-a avut protagonist pe Russel Crowe, a fost anunțată continuarea. Au trecut 23 de ani de la marele succes.

Russel Crowe din „Gladiator” e, oficial, istorie. Cea mai așteptată continuare a filmului în care milioane de oameni i-au admirat „pătrățelele” lui Russel, ajustate pe calculator, a fost anunțată la 23 de ani distanță. Primele imagini au fost lansate și se știe deja data premierei.

Rolul principal în „Gladiator 2” l-a primit un alt actor, mult mai tânăr, iar fostul protagonist nu se mai regăsește în distribuție.

Paul Mescal este noul gladiator în continuarea celebrului film din 2000 al lui Ridley Scott (Instagram)

Primele imagini din „Gladiator 2”, cu Paul Mescal, Pedro Pascal, Denzel Washington, Connie Nielsen, Joseph Quinn, Fred Hechinger și alții în distribuție, au devenit publice. Regizorul Ridley Scott, cel care a produs House of Gucci, dar și primul film „Gladiator”, face continuarea filmului din 2000.

Amintim că „Gladiator” a avut 12 nominalizări la Oscar din care a câștigat cinci, inclusiv premiile pentru Cel mai bun film, respectiv pentru Cel mai bun actor în rol principal.

În „Gladiator 2”, Ridley Scott reia povestea la câțiva ani după ce Maximus, interpretat de Russell Crowe în filmul din 2000, și-a dat viața pentru a răsturna conducerea Imperiului Roman. Paul Mescal îl joacă pe Lucius, pe care l-am văzut ultima dată ca tânărul fiu al Lucillei, nobilă interpretată de Connie Nielsen în filmul original.

Cum a fost ales noul protagonist al  continuării filmului „Gladiator”

Scott a decis să-i ofere rolul principal în „Gladiator 2” lui Paul Mescal, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor și premiat cu BAFTA, după ce l-a văzut cum joacă în seria Normal People, din 2020.

„Vizionând un serial care nu este chiar genul meu acum aproape patru ani, am spus: Cine este acest tip?”, a dezvăluit celebrul regizor.

„Întotdeauna caut pe cineva (sau) ceva nou și proaspăt. Adică, ceva proaspăt este teribil de important”, a mai spus Ridley Scott.

Regizorul Ridley Scott
Regizorul Ridley Scott a vrut un actor „proaspăt” pentru rolul principal al filmului „Gladiator 2”

Paul Mescal a dezvăluit că noul rol i-a adus un plus de încredere în sine. „Nasul meu este un fel nas de roman”, spune Paul Mescal într-un interviu pentru Vanity Fair. ”Deci este util în acest context. Nasul pe care îl uram total când eram în școala secundară – și pentru care obișnuiam să fiu enervat – a devenit foarte, foarte util atunci când Ridley avea nevoie de cineva care să fie în Gladiator 2”.

Când va fi lansat noul film

Filmul va fi lansat în cinematografe în data de 22 noiembrie, anul acesta. Primul trailer tocmai a fost lansat. Clipul include imagini cu Lucius (Paul Mescal) în haine romane înfruntând mai mulți dușmani într-o arenă, în uralele mulțimii.

În plus, pe lângă oameni, Lucius se confruntă cu babuini și cu un rinocer furios, pe care ajunge să-l orbească cu nisip în timpul luptei. Într-o altă scenă de luptă, Lucius se află pe un stadion plin cu apă în care înoată rechini, luptându-se cu dușmanii săi pe bărci.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre