Simona Ionescu / Redactor Șef

Russell Crowe din „Gladiatorul”, amenințat cândva de Osama Bin Laden. FBI a fost pe fază

Russell Crowe din „Gladiatorul”, amenințat cândva de Osama Bin Laden. FBI a fost pe fază
Russell Crowe, căruia rolul din celebrul filmul „Gladiatorul” i-a adus premiul Oscar, a împlinit 60 de ani pe 7 aprilie și este mai activ ca niciodată. Ceea ce puțini știu însă este că actorul a fost cândva amenințat chiar de către Osama Bin Laden, astfel că s-a ajuns la protecție din partea FBI-ului.

Russell Crowe a împlinit vârsta de 60 de ani pe 7 aprilie anul acesta, însă este mai activ ca oricând. Faimosul actor și-a serbat ziua de naștere în Budapesta, acolo unde se află alături de Rami Malek la filmările pentru pelicula „Nuremberg”, după cum chiar el a transmis, într-o postare pe X în care le-a mulțumit fanilor pentru urări. 

 

Născut în 1964 în Noua Zeelandă și crescut de la vârsta de 4 ani în Australia, Crowe a făcut primii pași spre actorie încă de mic, atunci când a jucat în câteva show-uri australiene locale. Adolescența l-a surprins lucrând ca și barman, dar și cântând într-o trupă locală. Odată cu vârsta de 25 de ani însă, avea să primească primul său rol în filmul „Prisoners of the Sun”. 

A jucat alături de actori mari 

Drumul spre succes al actorului a fost pavat cu o serie de roluri în anii ’90, printre care în „The Quick and the Dead”, alături de Gene Hackman, Leonardo DiCaprio și Sharon Stone, dar și „LA Confidential” alături de Kim Basinger și „The Insider”, care i-a adus și o nominalizare la Oscar. 

Rolul din „Gladiatorul” i-a adus premiul Oscar 

Crowe a câștigat în 2001 premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal cu rolul gladiatorului Maximus din producția de mare succes Gladiatorul, regia lui Ridley Scott. După acest mare succes, împreună cu trupa sa de muzică, 30 Odd Foot of Grunts, a susținut primul său concert în SUA în Austin, Texas.

Russell Crowe a jucat și alături de Sharon Stone, Gene Hackman și Leo DiCaprio
Sursa foto: Facebook

Biletele au fost vândute chiar și cu 500$. Asociația criticilor de film i-a acordat de asemenea premiul pentru cel mai bun actor, iar Crowe a primit nominalizări și pentru premiile Screen Actors Guild, BAFTA precum și pentru Globul de Aur.

Al Qaeda a vrut să îl răpească după „Gladiatorul” 

După succesul din Gladiatorul, nu toate lucrurile au mers bine pentru actor. Deși se bucura de o faimă incredibilă, aceasta a atras după sine și situații periculoase. În 2005, în cadrul unui interviu acordat GQ Australia, actorul a povestit cum a devenit ținta organizației Al Qaeda, condusă de Osama Bin Laden. 

După rolul din Gladiatorul, actorul a intrat în vizorul Al Qaeda.
Sursa foto: Facebook

Crowe a susținut că totul ar fi fost parte a unui complot de „destabilizare culturală”, petrecut în 2001, cu câteva luni înainte să primească premiul Oscar pentru celebrul film. Din cauza acestei amenințări, actorul australian a avut nevoie de o echipă de securitate suplimentară pe platourile de filmare pentru „A Beautiful Mind” și „Master and Commander: The Far Side of the World”.

FBI l-a protejat doi ani de zile 

Crowe a spus că F.B.I.-ul a aflat despre amenințare de la o polițistă franceză, fie din Libia, fie din Algeria, care a interceptat înregistrarea. În 2001, F.B.I.-ul a confirmat că într-adevăr investiga un complot de răpire a lui Crowe. Până în 2005, însă, actorul a declarat că F.B.I.-ul a început să suspecteze în cele din urmă că „amenințarea probabil a fost exagerată și apoi au început să-și pună la îndoială sursele.”

Actorul a fost protejat de FBI timp de doi ani.
Sursa foto: Facebook

„Încă nu știu cu adevărat ce naiba s-a întâmplat atunci. Tot ce știu este că am ajuns în LA, am ajuns la hotel, cum făcusem de nenumărate ori înainte, am început să-mi desfac bagajul, și a fost o bătaie la ușă și o echipă de tipi de la FBI voiau să stea jos și să discute ceva cu mine. 

Colegii actori l-au ironizat pe Russell Crowe: „Uitați-l, crede că e Elvis”

Și apoi, timp de aproape doi ani, erau mereu în jurul meu. Îmi amintesc că am mers la Globurile de Aur și aveam, gen, 16 agenți de securitate cu mine. Nici măcar nu știu de ce. Nu mi-au dat niciun detaliu. Și bineînțeles, oamenii spuneau: ‘Uitați-l, crede că e Elvis.’ Și apoi, într-o zi, pur și simplu nu mai erau acolo”, povestea actorul în urmă cu mai mulți ani. 

Russell Crowe a atras ironia colegilor de breaslă, din cauza celor 16 agenți care îl însoțeau la evenimente.
Sursa foto: Facebook

În ceea ce privește viața personală, actorul a fost căsătorit din 2003 până în 2018 cu actrița australiană Danielle Spencer, alături de care are doi copii. Crowe deține o fermă de 560 de acri la nord de Sydney, unde locuiesc părinții săi și fratele său mai mare și unde crește o mulțime de animale pe care le numește „prietenii mei”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre