Simona Ionescu / Redactor Șef

Rodica Popescu Bitănescu, o viață plină de încercări. Povestește la TVR 2

Rodica Popescu Bitănescu, o viață plină de încercări. Povestește la TVR 2
Rodica Popescu Bitănescu este o actriţă pe care toţi românii o iubesc. Este talentată și înveselește pe toată lumea cu râsul său molipsitor. Duminică, 23 mai, de la ora 18:00, la TVR 2, este invitată de Irina Păcurariu, la "Reţeaua de idoli".

Ce bucurie să o vedem din nou pe Rodica Popescu Bitănescu! Actrița are 82 de ani, dar vârsta asta nu are legătură cum se simte actrița. Este veselă ca întotdeauna. Irina Păcurariu a invitat-o duminică, 23 mai, de la ora 18.00, în emisiunea ”Rețeaua de idoli”, la TVR 2.

Rodica Popescu Bitănescu, o viață plină de încercări

Rodica Popescu Bitănescu este o actriță mult îndrăgită pentru o carieră de aproape 60 de ani. Cine nu cunoaște râsul ei molipsitor? Să știți că nu a avut o viață chiar ușoară.

Duminică, 23 mai, de la ora 18:00, la TVR 2, este invitata jurnalistei Irina Păcurariu, la „Reţeaua de idoli”.

A fost o întâmplare că a ajuns actriţă. Tatăl ei voia să devină architect, iar mama sa ţinea să se facă actriţă pentru că avea un frate actor al Teatrului Naţional.  A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1960. ”Am intrat cu 10 şi am terminat cu 10”, a spus actrița.

La ”Reţeaua de idoli” iubita actriţă vorbeşte despre viaţa ei de astăzi, la 82 de ani. Despre ce i-a adus pandemia care a obligat-o, ca pe noi toţi, să-și schimbe obiceiurile. Întoarsă din vacanţa din Egipt şi relaxată după mica escapadă la căldură, doamna scenei româneşti face un regal din răspunsurile ei pline de umor.

Rodica Popescu Bitănescu este și dramaturg. De 20 de ani

Este actriţă la Teatrul Naţional din Bucureşti de aproape 60 de ani, dar şi dramaturg şi regizor, de circa 20 de ani.

„Îmi place să scriu piese de teatru, să descopăr ce se întâmplă între noi, în România, în fiecare zi. Cum primesc oamenii tot ce se întâmplă cu ei, cum văd. Românii simt nevoia să se scrie despre ei, probabil că acesta este secretul succesului pieselor mele. Eu scriu numai despre noi. Oamenii sunt curioşi”, spune actrița Rodica Popescu Bitănescu. În 2000, debutează ca autor şi regizor cu piesa ”Cinci femei de tranziţie”. Începe să scrie şi să regizeze  piese de teatru, toate comedii și toate de succes.

Rodica Popescu Bitănescu este și dramaturg. de 20 de ani

A mai trecut printr-o pandemie

Actrița Rodica Popescu Bitănescu știe acum că viaţa este foarte frumoasă, dar nu a fost mereu așa. Părinții ei au fost catalogați drept burghezi și comuniștii le-au luat tot.

„Imaginați-vă, să ai o casă cu strictul necesar şi de-o dată, în 11 iunie 1948, ți se ia tot. Mama a luat cu mine câinele care se numea Tâc-Tâc, că dădea din coadă. Imaginați-vă ce au simțit părinţii mei. Tata a ieșit din pușcărie la 50 de ani cu frică. Era perioada gripei asiatice pe care am făcut-o eu, acasă la mine. Din toţi studenţii din cartierul ala doar pe mine m-a găsit”, a povestit actrița în emisiunea lui Mihai Gîdea, la Antena 3.

”Steam într-un cartier boieresc, într-un subsol cu igrasie şi fără aer cu ferestre la pământ. În acea perioadă am avut aceasta boală care s-a manifestat că am făcut hemoragie pe nas. Şi aşa am ținut-o până am ajuns dintr-o musculoasă, un bețișor. Piele şi os fără mușchi, fără nimic. Sunt complexată şi acum. Mi-am dorit să fiu grăsuța şi să mănânc mult, că foamea m-a înnebunit. Noi am fost victime colaterale.

Eu am crescut cu atac de panică. Timp de 11 ani am mâncat doar mâncărică de prune şi magiun.  Nu aveam timp de panică. Trebuia să mă duc acasă să iau hârtiuțe mici de ziar, să le fac cu apă şi făină să fac pungi pe care le vindeam, că lumea nu avea. Eu nu am avut timp să mă vait. Nu m-am văitat niciodată”, a povestit actrița Rodica Popescu Bitănescu, la Antena 3.


Rodica Popescu Bitănescu: ”Atențiune la mine, că vă fac praf!”

Tudor Chirilă: ”Sunt șomer de lux”. Ce a ajuns să vândă artistul

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre