Simona Ionescu / Redactor Șef

Super spectacol de drift în București. Tânărul pilot Claudiu Adam se luptă din nou cu greii sportului

Super spectacol de drift în București. Tânărul pilot Claudiu Adam se luptă din nou cu greii sportului
Campionatul Național de Drift – prima etapă din Clasa PRO & SemiPRO, are loc în acest weekend în București. Toți pasionații sunt invitați la spectacolul cailor putere, competiție la care participă și tânăra speranță a driftului românesc, multiplul campion Claudiu Adam.

Tânărul Claudiu Adam, care, în anii trecuți era cunoscut ca fiind cel mai tânăr pilot de drift din Europa, a început anul în forță. El a adunat aproape un deceniu de experiență pe circuite. În această primăvară el a participat la competiția Dritf Kings din Ungaria, alături de greii Europei în acest sport. Deși singurii săi sponsori au fost părinții și bunicii, iar mașinile cu care a concurat nu s-au ridicat la dotările de top ale altor piloți, Claudiu Adam a reușit să ia cupa mult râvnită de la Drift Kings Ungaria. Acum concurează din nou cu greii acestui sport, de dat aceasta, acasă, la Campionatul Național de Drift.

Claudiu Adam pilotează de la 11 ani

Tânărul este numit „speranța driftului”, fiind cel mai capabil să urce pe marile podiumuri ale lumii, având în vedere startul lui plin de succes încă de la o vârstă fragedă. A mers pe Transalpina cu peste 120km/h, a câștigat primul loc în competițiile greilor și a reprezentat cu succes România în concursurile de drift internaționale.

Odată cu etalarea talentului său înnăscut, Claudiu Adam a prins notorietate și în rândul vedetelor. Cătălin Măruță, Dorian Popa și mulți alții au fost onorați să urce alături de pilot în mașina tunată de competiții a acestuia. Încă de mic a ales mașinile de curse, dintre toate jucăriile și, când a mai crescut, și a descoperit internetul, băiatul a căutat o școală care să-l învețe să conducă mașini în mod profesionist.

Claudiu Adam este, la 19 ani, deja multiplu campion la drift profesionist

Până la urmă Claudiu Adam și-a convins părinții să-l ducă la cursuri speciale și să-i găsească un antrenor. A urcat pentru prima dată la volan la vârsta de 11 ani, iar acum este unul dintre cei mai promițători tineri piloți din România. De atunci, s-a îndrăgostit iremediabil de tot ce înseamnă mașini și cai putere:

„Prima dată am fost la un show de drift, după care am început să mă uit pe internet la niște curse. Am zis, apoi, să îmi cumpăr un joc pe calculator cu mașini. M-am gândit: Ce ar fi să încerc și în realitate? Mi-am luat un volan, un schimbător, pedale și acesta a fost începutul. În final, am făcut o școală”, a povestit Claudiu Adam.

Prima mașină pe care a condus-o a fost un BMW E36, cunoscut sub numele de „pisicuță”, „o mașină destul de bună”, titra în 2019, EVZ.ro, care l-a numit „puștiul-minune”.

„Claudiu continuă să evolueze și să-și îmbunătățească abilitățile”

Claudiu Adam are 19 ani și este unul dintre profesioniștii driftului din România. El intră în competiția din acest weekend cu o Toyota gt86 2jz (900 HP). La vârsta de doar 17 ani, a reușit să cucerească Campionatul Național de Drift, obținând titlul de campion al clasei PRO, demonstrând astfel talentul, determinarea și pasiunea sa pentru acest sport.

„Pe măsură ce continuă să evolueze și să-și îmbunătățească abilitățile, Claudiu promite să rămână un nume important în lumea driftului. Cu pasiunea și dedicarea sa, este hotărât să se ridice la noi înălțimi și să își îndeplinească visul de a deveni unul dintre cei mai buni piloți de drift din lume”, transmit reprezentanții RoDrift.

Biletele pentru competiția de drift din acest weekend sunt disponibile aici: https://rodrift.ro/.

Sursa foto: Facebook / RoDrift

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre