Simona Ionescu / Redactor Șef

Teatrul Excelsior reia „Cocoşelul neascultător”, spectacolul de suflet al fondatorului său

Teatrul Excelsior reia „Cocoşelul neascultător”, spectacolul de suflet al fondatorului său
Cel mai longeviv spectacol al instituţiei va străluci din nou sub reflectoare, invitând spectatorii de toate vârstele să înveţe una dintre valorile pe care doar emoţia din sălile de spectacol le poate oferi: respectul pentru moştenirea artistică.

„Cocoşelul neascultător”, o poveste scrisă și pusă în scenă acum mai bine de o jumătate de secol de maestrul Ion Lucian, revine pe scena Teatrului Excelsior, duminică, 31 octombrie, de la ora 11.00.

Prin acest demers, Teatrul Excelsior îşi doreşte să demonstreze o dată în plus că, prin spectacolele, programele şi proiectele propuse le oferă celor care îşi pun priceperea în slujba artei nu numai o instituţie modernă şi curajoasă, ci şi un lăcaş de cultură cu tradiţie.

Teatrul Excelsior reia „Cocoşelul neascultător”

„Cocoşelul neascultător” este spectacolul pe care maestrul Ion Lucian l-a lăsat cu rol testamentar Teatrului Excelsior, este cea mai puternică evocare a artei sale şi a crezului care l-a condus până în ultima clipă în misiunea sa de a clădi un teatru care promovează excelenţa, pentru tânăra generaţie. Reintroducerea acestui titlu între spectacolele curente oferă publicului şansa întâlnirii cu o producţie de o valoare inestimabilă datorită istoriei sale şi a performanţei de a se fi păstrat conceptul regizoral original, mare parte a distribuţiei, precum şi designul costumelor şi al decorului – reconfecţionate după ideea originală.

Despre spectacolul „Cocoşelul neascultător”, maestrul Ion Lucian a declarat, în ultimul său interviu, că a scris piesa în mai puțin de o lună. „Între 5 mai şi 1 iunie am scris o piesă, ca să se joace o dată, de 1 iunie. Şi se joacă de 54 de ani fără întrerupere – „Cocoşelul neascultător””, mărturisea acesta.

În Spania, povestea imaginată de maestrul Ion Lucian a fost inclusă în manualele şcolare. „Am avut noroc pentru că am jucat pentru copii şi ştiam cum sunt reacţiile lor. Şi atunci mi-am spus că trebuie speculat acest mare atu – copilul vrea să participe. O piesă trebuie dirijată cu grijă, astfel încât să nu-l scapi! Aşa că spectacolul este interactiv. Iată că, după 54 de ani de existenţă nu s-a întrerupt, totdeauna s-a jucat pe undeva… A salvat trei teatre de la faliment. Ăsta a fost norocul meu…”

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma bilet.ro, de pe site-ul https://www.teatrul-excelsior.ro/  și de la sediul Teatrului Excelsior.

Sursa foto: Teatrul Excelsior

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre