Simona Ionescu / Redactor Șef

Tinere talente din Timișoara, într-o expoziție de artă contemporană. Poftiți la o nouă ediție Emerging Artists Awards!

Tinere talente din Timișoara, într-o expoziție de artă contemporană. Poftiți la o nouă ediție Emerging Artists Awards!
Emerging Artists Awards, ediția a 2-a, este o inițiativă de susținere și promovare a tinerilor artiști, absolvenți ai Facultății de Artă și Design din Timișoara, promoția 2021. Evenimentul de deschidere are loc azi, 30 septembrie.

Evenimentul aduce în prim plan cele mai bune lucrări ale tinerilor selectați pentru  expoziția Emerging Artists Awards. După succesul răsunător de anul trecut, evenimentul revine cu o ediție a doua, dovedind că „și în pandemie arta trebuie luată în considerare”, după cum arată Gian Pietro Serra, inițiatorul și organizatorul evenimentului.

Respectând restricțiile în Timișoara aflată în scenariu roșu, iubitorii de artă sunt invitați să viziteze  simezele.

Vor fi de asemenea prezenți, cu cele mai recente realizări, artiștii ediției trecute. Pe simeze se găsesc aproximatov 60 de lucrări de artă contemporană (pictură, sculptură, instalații, ceramică, grafică, fotografie), multe dintre ele opere inedite, ce merită a fi descoperite și admirate.

O nouă ediție Emerging Artists Awards

EEA 2021 se va deschide joi, 30 septembrie 2021, de la ora 18:00, la Comenduirea Garnizoanei – Piața Libertății, nr. 5, Timișoara. Expoziția va putea fi vizitată, în funcție de restricțiile de mobilitate care mai pot apărea, până în 4 octombrie 2021, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în vigoare.

Evenimentul organizat de  Gian Pietro Serra în colaborare cu Facultatea de Arte şi Design, Timișoara şi Directia Județeană pentru Cultură Timiș îi reunește pe următorii tineri artiști timișoreni: Andrada Boha, Albert Giorgiana, Alexandra Gutu, Timea Hlosciuc, Bianca Nicu, Madalina Elena Trofin, Mirela-Mădălina Cerbu, Ștefan Curelici, Sanziana Gheorghe, Silviu Preda, Alexandra-Daniela Satmari, Decebal Gabriel Țăroi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre