Simona Ionescu / Redactor Șef

TVR, tras la răspundere pentru eșecul de la Eurovision 2023. Iată cum s-a prezentat Theodor Andrei

TVR, tras la răspundere pentru eșecul de la Eurovision 2023. Iată cum s-a prezentat Theodor Andrei
Aseară a avut loc semifinala pentru marea finală a concursului Eurovision 2023, care va avea loc sâmbătă, 13 mai, la Liverpool, în Marea Britanie. Reprezentantul României, Theodor Andrei nu a reușit să convingă juriul să-l voteze să meargă mai departe.

UPDATE: Site-ul TVR, unde sunt prezentate toate datele oficiale, în timp real, nu a funcționează la această oră. Site-ul este blocat și nu poate fi accesat.

Cele zece țări care vor participa în marea finală a Eurovision de la Liverpool sunt: Austria, Cipru, Albania, Belgia, Estonia, Lituania, Polonia, Australia, Armenia și Slovenia.

Alături de reprezentanții prinelor zece țări vor urca pe scena finalei Eurovision 2023 și artiștii celorlalte țări care au trecut de proba primei semifinale: Croaţia, Republica Moldova, Elveţia, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia şi Norvegia.

România nu a intrat în finala Eurovision

Reprezentantul României, Theodor Andrei a intrat al treilea pe scenă, în a doua semifinală a Eurovision 2023. Din păcate, reprezentantul României la Eurovision 2023 nu a intrat în finala show-ului care are loc în Marea Britanie.

Theodor Andrei a fost prezentat în secvența introductivă în fața grupului statuar de la Teatrul Național București – Căruța cu paiațe.

Fanii au comentat prestația ca fiind una sub nivelul așteptărilor, iar pe reșelele sociale se cere tragerea la răspundere a TVR „pentru sutele de mii de euro investiți în acest eveniment cu final rușinos pentru țara noastră”. Tânărul artist a dezamăgit publicul și cu ținuta sa, „nereprezentativă pentru țara noastră! I se văd colăceii de pe abdomen, așa ceva nu se poate! Lipsește decența și actul artistic!”, au mai spus telespectatorii.

TVR nu a oferit niciun comentariu până la această oră.

Finala Eurovision 2023 este sâmbătă, 13 mai

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU) – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Eurovision 2023 este organizată, în acest an, în Marea Britanie, la Liverpool, și va fi transmisă live pe TVR1.

Cele mai bune performanțe ale României la Eurovision

România nu a câștigat niciodată Eurovision. Cu toate acestea, au fost câteva ediții în care reprezentanții țării noastre s-au clasat în Top 5. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre