Spectacolul Casa cu Maimuţe în turneu online

Spectacolul Casa cu Maimuţe în turneu online
Asociaţia Solidart va difuza online, vineri 13 noiembrie, în intervalul 19:00 - 00:00, înregistrarea spectacolului Casa cu Maimuţe, de Andrei Ursu, în regia lui Alexandru Mihăescu. 

Iniţial, pentru acest spectacol a fost prevăzut un turneu naţional co-finanţat de AFCN, care ar fi trebuit să aibă loc în Cluj-Napoca, Bucureşti şi Iaşi. Din cauza restricţiilor impuse de pandemia Covid 19, reprezentaţiile vor fi înlocuite de o vizionare în mediul online.

Filmarea Casei cu Maimuţe de la Teatrul Basca va putea fi vizionată în mod gratuit pe canalul YouTube, dar şi pe canalele de comunicare ale partenerilor din proiect: Centrul de Teatru Educaţional Replika Bucureşti, Reactor de Creație şi Experiment Cluj-Napoca, Teatrul din Stejar Iaşi.

Rezultatul unui proces de cercetare culturală şi explorare artistică, spectacolul reuneşte poveşti de viaţă care se întind de-a lungul a 300 de ani de istorie a cartierului Fabric. Evocă nostalgic şi cu umor o lume pe care n-o mai întâlnim astăzi aidoma pe străzile acestui cartier, dar care există în amintiri, în poze, în prezenţa clădirilor ce dețin statut de monument istoric. Printre ele, Palatul Ştefania, supranumit şi Casa cu Maimuţe, omniprezent în abordarea regizorală a spectacolului.

Sursa foto: Solidart

Prințesa Diana, păcălită de jurnalistul care i-a luat interviu. Acuzația a produs scandal, la 25 de ani de la mărturisirile despre divorț