Simona Ionescu / Redactor Șef

Spectacolul lui Purcărete cu 3 premii UNITER, online

Spectacolul lui Purcărete cu 3 premii UNITER, online
Cel mai bun spectacol al anului 2018, cu trei premii UNITER, va putea fi vizionat de iubitorii de teatru, în cadrul FITS.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), care în acest an se desfăşoară online, va prezenta gratuit, vineri, 19 iunie, cel mai bun spectacol al anului 2018, ”Povestea prinţesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete. Spectacolul a obţinut nu mai puțin de trei premii UNITER.

”A primit Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2018 în România, i-a adus Ofeliei Popii Premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolurile Seighen şi Shinobu Sota, şi lui Dragoş Buhagiar Premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie. A devenit în foarte scurt timp de la premieră unul dintre spectacolele preferate ale publicului din Sibiu şi din ţară.

Vineri, 19 iunie 2020, de la ora 20,00, spectacolul ‘Povestea prinţesei deocheate’, cel mai recent spectacol creat de Silviu Purcărete la naţionalul sibian, se difuzează online, gratuit, în cadrul ediţiei speciale #FITSonline. Spectacolul va putea fi urmărit pe site-ul FITS şi pagina de Facebook FITS”, a anunţat #FITSonline.

”Povestea prinţesei deocheate” are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, care porneşte de la piesa kabuki a lui Tsuruya Nanboku al IV-lea. ”Inspirat de această tradiţie teatrală, Silviu Purcărete îşi propune să facă un spectacol european, folosind textul, regulile şi spaţiul kabuki, reinterpretate într-o manieră personală. Povestea debutează în momentul în care Seigen, stareţul unui templu, se îndrăgosteşte de tânărul său discipol, Shiragiku.

Fiind condamnat la o viaţă de iubire imposibilă, preotul şi ucenicul său hotărăsc să se sinucidă. Tânărul moare, preotul supravieţuieşte. Şaptesprezece ani mai târziu, când Prinţesa Sakura vine la templu pentru a se călugări, Seigen recunoaşte în ea reîncarnarea feminină a lui Shiragiku şi se îndrăgosteşte din nou.

”Povestea prinţesei deocheate” abundă în istorii de dragoste obsesivă, crime, reîncarnări şi răzbunare. Spectacolul preia aceste teme şi construieşte, cu umor si auto-ironie, un comentariu efervescent al dialogului dintre cultura europeană şi cea japoneză”, se mai arată în comunicat.

Spectacolul „Povestea prinţesei deocheate” are o durată de 2 ore şi 15 minute, este prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză şi nu este recomandat tinerilor sub 16 ani. Acesta va putea fi vizionat pe site-ul festivalului sau pe pagina de Facebook a acestuia, mai transmit organizatorii.

Sursa foto: sibfest.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre