Splina funcționează ca un filtru pentru sânge, controlează cantitatea de globule roșii și luptă împotriva infecțiilor. Durerile de splină pot avea mai multe cauze.
Splina mărită
Atunci când splina se mărește, acesta este un semn al faptului ca este hiperactiva, un semn al unei infecții, ciroze, probleme la nivelul sistemului limfatic etc. Splina mărită este o afecțiune care poate fi de obicei tratată. Printre simptomele splinei mărite se numără oboseala, pierderea în greutate, anemia, disconfortul în partea stângă. Este important să limitați activitățile fizice solicitante și să vă prezentați la un control de specialitate. În mod normal, splina nu poate fi palpată, însa atunci cand devine palpabilă, ar putea fi semn de boală.
Această afecțiune poate conduce la complicații ce vă pot pune viața în pericol. Trebuie tratată cauza splinei mărite, astfel incat sa nu fie nevoie de indepartarea chirurgicală a acesteia. În cazul infecției bacteriene este nevoie de tratament cu antibiotice. Dacă splina trebuie îndepărtată, se recomandă laparoscopia. În urma scoaterii splinei, organismul va deveni mai vulnerabil la infecții. În astfel de cazuri este indicată administrarea medicamentelor. Unele funcții ale splinei pot fi preluate de către ficat.
Durerea de splină din cauza efortului și ruptura de splină
Durerea splinei la efort apare deoarece aceasta stochează sângele și îl pompează în vasele sangvine. Splina se poate rupe în urma unei lovituri puternice la nivelul abdomenului, unui accident de mașină, fractură a coastelor. Printre simptomele rupturii de splină se numără durere la nivelul coastelor, amețeală, ritm cardiac mărit.
Remedii naturale pentru durerile de splină
Ghimbirul contribuie la absorbția de nutrienți esențiali pentru organism ce ajută, la randul lor, la tratarea afecțiunilor splinei. Ghimbirul ameliorează inflamația, în cazul splinei mărite. De asemenea, fructele și legumele bogate în vitamina C cresc eficiența sistemului imunitar, îmbunătățind starea generală de sănătate. Ardeiul gras este recomandat în cazul splinei mărite, inflamate datorită conținutului bogat de vitamine. Păpădia sprijină deopotrivă splina în cazul unor afecțiuni precum anemia. De la păpădie se mănâncă tulpinile crude.
Cicatricile acneice: cum apar și cum să scapi de ele
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook