Sprâncene tatuate. Ce avantaje ai și ce riscuri pot apărea

Sprâncene tatuate. Ce avantaje ai și ce riscuri pot apărea
Sprâncenele tatuate au intrat în ultimii ani foarte serios în viața româncelor, iar tehnica a evoluat mult. Dacă acum un deceniu se practica metoda, iar rezultatele lăsau de dorit, în prezent putem spune că rezultă o cosmetizare mult mai apropiată de forma și culoarea naturală a sprâncenelor. 

Atunci când vorbim despre sprâncene tatuate, nu trebuie neapărat să ne gândim la niște sprâncene excesiv de conturate care arată nenatural. Tehnicile de micropigmentare și microblanding sunt în prezent avansate, iar profesioniștii pot obține sprâncene cu un aspect de-a dreptul natural.

Dacă din cauza pensatului excesiv sau din alte motive ai goluri în sprâncene, sau dacă ai sprâncene foarte subțiri, poți lua în calcul tatuajul sau micropigmentarea pentru a obține sprâncene perfecte.

Sprâncene tatuate

Când vine vorba de forma sprâncenelor, indiferent de trendurile lansate în modă, trebuie să ții cont în primul rând de fizionomia ta și de ceea ce ți se potrivește cu adevărat. De aceea este important să apelez un estetician priceput, despre care ai recomandări bune și a cărui muncă ai văzut-o.

Un adevărat profesionist nu se va apuca de lucru pur și simplu ci va începe prin a desena. El va trasa, cu ajutorul unui creion alb, conturul exterior al formei pe care sprâncenele tale o vor avea. Vei vedea forma care va fi „umplută”, iar ulterior, tatuajul sprâncenelor va fi un șablon excelent pentru a-ți menține în formă dorită sprâncenele.

Microblanding sau sprâncene tatuate fir cu fir

Microblanding-ul sau sprâncene tatuate fir cu fir este o procedură care pune preț pe un rezultat final natural. Este foarte important să apelezi la un bun profesionist. Microblanding-ul este un tatuaj semipermanent, iar pigmenții naturali folosiți durează până la trei ani, deteriorându-se în timp.

Procedura presupune o primă ședință în care are loc tatuarea propriu-zisă și o a doua ședință, pentru a se face retușurile de care mai este nevoie. Tatuarea este, așa cum îi spune numele, fir cu fir. Adică se va desena fiecare fir lipsă în parte, pentru a da contur și formă sprâncenelor.

Imediat după procedură, sprâncenele tale vor avea o nuanță foarte intensă. După o săptămână – două, tatuajul se vindecă și culoarea se stabilizează.

De ce e bine să apelezi la micropigmentare

Ai goluri în sprâncene sau o formă care nu ți se mai potrivește,

Sprâncene conturate perfect îți vor da un aer mult mai sexy

Odată tatuate, sprâncenele nu mai au nevoie de machiaj, vei avea tot timpul sprâncene perfecte

Riscuri

Alergia la pigmenți

Asigură-te că salonul respectă normele sanitare

În cazul în care persoana pe care o alegi nu este cu adevărat profesionistă, tatuarea sprâncenelor poate avea rezultate nedorite, precum tatuajul greșit sau contrastul prea mare cu ceea ce ți se potrivește.

Sursa foto: Instagram

Vulpița se întoarce! De mâine, va povesti la Acces Direct ce i s-a întâmplat la Blăgești