Atât aerul foarte cald cât și cel foarte rece duce la crăparea buzelor. Dacă nu veți avea grijă, e posibil să aveți probleme mult mai mari.

Spuneți adio buzelor crăpate. Aceste remedii naturale fac minuni

Persoanele care au buzele crăpate găsesc în uleiul de vitamina E un bun prieten. Se umezește un bețișor în ulei și se aplică preparatul pe buze. Tratamentul se face seara, înainte de culcare. Atenție! Excesul de vitamina E conduce la involuție ovariană și tulburări ale menstruației, scade absorbția de vitamina K și crește riscul producerii de hemoragii.

Folosiți cu încredere miere de albine

Dacă aveți probleme cu buzele, tot ce trebuie să faceți este să folosiți urgent miere. Puneți pe buze miere și lăsați să acționeze. Tratamentul se face și în timpul zilei dar și seara, înainte de culcare. Repetați de mai multe ori în cazurile cele mai severe. Totodată, buzele crăpate sunt un semn că nu ați consumat atâta apă cât a trebuit. De aceea, nu uitați să vă hidratați corespunzător și chiar să măriți consumul de lichide.

Smântână pentru buze uscate

Smântâna este un alt remediu excelent când vă confruntați cu buzele crăpate. Se aplică de mai multe ori pe zi pentru a avea buze moi și catifelate. De asemenea, aloe vera vă vine urgent și ajutor dacă buzele nu mai sunt ce au fost odată. Se folosește gelul direct de la plantă. Un excepțional hidratant este și uleiul de măsline virgin, care vă scapă de această problemă rapid. Puteți masa buzele crăpate și cu ulei de shea și buzele dumneavoastră se vor repara.

Folosiți un umidificator

În perioada rece, aerul din casă devine mult mai uscat, iar de aici până la buze uscate nu mai e decât un pas. De aceea, se recomandă să folosiți un umidificator pe timpul nopții. Dacă nu aveți așa ceva în casă, cel mai simplu este să puneți o cană de apă pe calorifer înainte să mergeți la culcare.

Sursă foto: zf.ro