Steven Spielberg trăiește într-un lux greu de explicat în cuvinte. Și-a investit acum banii Project Y720, definiția opulenței

Steven Spielberg trăiește într-un lux greu de explicat în cuvinte. Și-a investit acum banii Project Y720, definiția opulenței
Cu o carieră de mare succes, celebrul regizor de film este și proprietarul unei nave de care, pare-se, s-a cam plictisit. Deținea iahtul cu heliport, piscină și cinema la bord încă din 2010. De fapt, acum toate sunt de domeniul trecutului.

Seven Seas, un iaht de 86 de metri, aparținând regizorului Steven Spielberg, care era listat la vânzare pentru suma de 131 de milioane de euro s-a vândut săptămâna trecută la un preț ținut secret, potrivit site-ului web al agentului de cotare, Merle Wood & Associates.

Iahtul de lux, construit în 2010 de Oceanco în Țările de Jos și proiectat de firma italiană Nuvolari Lenard, poate găzdui până la 20 de oaspeți în cele nouă cabine ale sale, precum și 28 de membri ai echipajului. Seven Seas, cunoscut acum sub numele de Man of Steel, a fost văzut cel mai recent navigând în apropiere de Antigua și Barbuda.

Steven Spielberg se plimba cu iahtul când mergea la Festivalul de la Cannes

În ultimul deceniu, Steven Spielberg, regizorul cu două premii Oscar în portofoliu (pentru Lista lui Schindler și salvați soldatul Ryan), acum în vârstă de 74 de ani, a fost de asemenea văzut navigând pe Marea Mediterană în largul coastei Franței în timpul Festivalului anual de film de la Cannes. Iahtul are o structură de oțel iar punțile sunt din lemn de tec. Viteza maximă este de 19,5 noduri (36 km pe oră) și o viteză de croazieră de 16 noduri.

Noul proprietar, ținut secret

Alte facilități ale navei includ un heliport, zone de luat masa și de relaxare, un bar, un lift și o zonă de wellness cu săli de masaj, o saună, o baie de aburi și o piscină cu punte, conform fotografiilor, cabiana proprietarului are o zonă de relaxare și o terasă privată cu un centru spa.Există și un cinema la bord, precum și mai multe bărci mai mici, pentru a ajunge la țărm sau pentru alte activități recreative. În continuare, compania care a tranzacționat ambarcațiunea a refuzat să facă public numele noului proprietar, scrie Mansionglobal.com.

Spielberg și-a luat un iaht și mai mare

Dacă s-a plictisit de ambarcațiunea care l-a plimbat 12 ani pe mările lumii, celebrul regizor a pus ceva în loc. și-a cumpărat un iaht mai mare. Cu numele de cod Project Y720, noua ambarcațiune a lui Spielberg este construită de Oceanco, același șantier naval care a realizat și vechea sa ambarcațiune. Și care construiește, de asemenea, un superyacht de 500 de milioane de dolari pentru Jeff Bezos.

Nu se știe cât plătește Spielberg pentru noua sa jucărie, dar, având în vedere dimensiunile acestuia, și anume o lungime de 109 metri, prețul ar putea fi de ordinul sutelor de milioane de euro. Spielberg a comandat iahtul cu mult timp în urmă, în 2019.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre