Iahtul din ultima vară de dragoste petrecută de Lady Diana cu Dodi Al-Fayed este de vânzare. Fotografii nemaivăzute

Iahtul din ultima vară de dragoste petrecută de Lady Diana cu Dodi Al-Fayed este de vânzare. Fotografii nemaivăzute
Cuibușorul de nebunii al cuplului, pe care au urcat inclusiv prinții William și Harry înainte de tragicul accident, este gata să aibă un nou proprietar, la 25 de ani de când celebra Lady Dy a urcat pe el, pentru ultima dată.

În 1997 a fost ultima vară a Prințesei Diana. A început în iunie, cu o călătorie și o întâlnire cu Maica Tereza de Calcutta. A continuat în iulie, la Milano, cu funeraliile prietenului ei Gianni Versace. În luna august se afla tot în Italia, dar de data aceasta pentru o ocazie mai fericită. Relația prințesei de Wales cu moștenitorul magazinului Harrod’s, Dodi Al-Fayed, ajunsese la apogeu.

Cei doi au petrecut deja câteva zile împreună în Franța la începutul verii, iar acum cei doi au fost văzuți pe un iaht de lux navigând pe coasta Mediteranei. În fotografiile paparazzilor, care o surprind în rarele ieșiri, adesea în compania fiilor săi William și Harry, Diana pare fericită.

Nu știe că, câteva zile mai târziu, când va zbura din Sardinia la Paris, viața ei va fi întreruptă în mod tragic de un accident dramatic în tunelul Pont de l’Alma.

Dar să revenim la momentele fericite din vara lui 1997. Lady Diana și Dodi Al-Fayed se bucură de o vară lipsită de griji pe un iaht în Mediterana: numele vasului de lux este Jonikal și este deținut de Mohamed Al-Fayed, tatăl noului logodnic al lui Lady Diana.

Prețul iahtului ar putea trece de 10 milioane de dolari

Astăzi, acel iaht, care între timp a primit mai întâi numele Sokar și apoi Bash, este de vânzare, după cum relatează Architectural Digest, citat de Elle.com.

După cum a relatat și site-ul House and Garden UK, iahtul de lux a fost proiectat de arhitectul Vincenzo Ruggiero în anii 1980 și construit în șantierele navale Codecasa. Aflat în apă din 1990, acesta are un interior cu un finisaj fin din lemn de culoare închisă, inspirat de stilul Arts and Crafts de la începutul secolului XX.

La bordul iahtului se pot afla până la 18 oaspeți, pe lângă cei 26 de membri ai echipajului. Ambarcațiunea include toate dotările de lux: există, de asemenea, un jacuzzi, un solar, un bar și un studio.

Potrivit presei, tatăl lui Dodi Al-Fayed a încercat să scoată iahtul la vânzare de mai multe ori după accidentul fiului său, însă acesta a fost cumpărat de un prim proprietar abia în 2014. În iunie 2021 a trecut în mâinile lui Bassim Haidar, care l-a scos recent din nou pe piață.

Prețul vasului de 56 de metri care a găzduit ultimele clipe fericite ale Prințesei de Wales este la cerere, dar este suficient să spunem că ultima cotație disponibilă a fost de 10 milioane de dolari.

Sursa foto: Instagram, Seawood Yachts