Simona Ionescu / Redactor Șef

Marea gimnastă Nadia Comăneci a devenit actriță. În ce film o puteți vedea

Marea gimnastă Nadia Comăneci a devenit actriță. În ce film o puteți vedea
Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume care a primit nota zece absolut într-un concurs olimpic a ajuns actriță. Pe cât de talentată și perfecționistă e în sport, pe atât de bine i-a ieșit rolul. Celebra româncă joacă într-un film care apare pe o cunoscută platformă de streaming.

La aproape 60 de ani, vârstă la care multe femei deja consideră că nu mai au ce demonstra, Nadia Comăneci  și-a găsit o ocupație nouă. Ea s-a reinventat și a devenit actriță. Nadia Comăneci joacă în Full Out 2: You Got This!, film care apare pe platforma de streaming Netflix, și care spune povestea unor gimnaste care se luptă să câștige cel de-al doilea Campionat Național de Gimnastică.

Full Out 2: You Got This! – o poveste adevărată

Filmul, inspirat dintr-o poveste reală, a avut premiera luna trecută. Universitatea din Oklahoma își pierde starul, pe gimnasta Brenna Dowell, iar restul echipei trebuie să găsească un mod de a-și recăpăta forțele pentru a câștiga cel de-al doilea Campionat Național de Gimnastică.

Cu ajutorul lui Riley, un dansator excepțional de breakdance, Chayse împreună cu colegii săi învață să folosească tehnici de breakdance în rutina lor de gimnastică pentru a da culoare competiției.

La sfârșit, echipa realizează că cel mai important lucru este să găsească încrederea în ei înșiși care să îi facă să meargă mai departe. În film apar Nadia Comăneci și soțul ei, Bart Conner, scrie Antena 1.

Nadia Comăneci, primul 10 absolut la o Olimpiadă

Nadia Comăneci rămâne în istorie ca prima gimnastă din lume care a primit o notă ce pe atunci nici măcar nu exista: 10. I s-a spus 10 absolut. Asta pentru că întreg juriul concursului olimpic de gimnastică de la Montreal (1976) i-a dat nota maximă, 10, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie.

Avea doar 14 ani când a participat cu succes fulminant la Jocurile Olimpice de vară de la Montreal (Canada) și a fost supranumită „zeița de la Montreal”. A obținut, de-a lungul carierei, cinci medalii olimpice de aur, devenind și primul sportiv român care apare în International Gymnastics Hall of Fame.

Nadia s-a născut în Onești, iar acum are 59 de ani și trăiește în Statele Unite ale Americii. Când i-au ales numele, părinții anticipau cariera pe care Nadia tocmai a început-o. Prenumele ei vine de la actrița unui film, Nadejda, care înseamnă speranță. Pe atunci, ea nici nu visa că va ajunge atât de departe.

CV-ul ei sportiv e impresionat. Primul concurs la care a participat a fost în 1970, un concurs la nivel national în care și-a reprezentat orașul. Peste cinci ani a obținut primul succes internațional. Avea doar 13 ani și a câștigat 3 medalii de aur și una de argint în Norvegia, la Campionatele Europene.

Un an mai târziu, gimnasta a obținut zecele perfect la Jocurile Olimpice de Vară. La scurt timp a primit distincția „Erou al Muncii Socialiste”, devenind astfel cea mai tânără româncă cu un asemenea titlu.

Nadia a plecat din România în urmă cu 31 de ani. Este căsătorită tot cu un fost mare gimnast, Bart Conner, pe care l-a cunoscut când avea doar 15 ani, la o competiție. Cei doi s-au căsătorit în 1996, după ce Nadia se mutase în Montreal, în 1989. Au făcut o nuntă mare, tradițională, românească, la Mănăstirea Cașin, unde nași le-au fost Dana și Adrian Năstase, premier la acea dată.

Cei doi s-au mutat în America, iar la scurt timp Nadia l-a adus pe lume pe Dylan, unicul fiul al cuplului, acum în vârstă de 13 ani care le calcă părinților pe urme și practică, cu succes, mai multe sporturi, inclusiv gimnastică.

Pariorul milionar, cu origini românești. David Oancea și plăcerea lui de a se poza cu simbolurile bogăției

Sursa foto: IMDB.com, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre