Simona Ionescu / Redactor Șef

Adrian Daminescu, cadou special de ziua lui de la Corina Chiriac. Poze de colecție

Adrian Daminescu, cadou special de ziua lui de la Corina Chiriac. Poze de colecție
Adrian Daminescu a primit un cadou special de la colega lui de scenă Corina Chiriac. Artista a postat poze de colecție din perioada când ei erau tineri și ”pe val”. Cel care ne-a încântat cu melodiile ”Într-o zi”, “Şi m-am îndrăgostit de tine”, ”Mai dă-mi o speranţă” împlinește 65 de ani, pe 2 octombrie.

Adrian Daminescu avea doar 6 ani când a sărit de la locul lui din sală și s-a dus să dirijeze alături de tatăl său opera ”Văduva veselă”. Știa partitura pe de rost. Publicul și instrumentiștii avea lacrimi în ochi, dar directorul instituției i-a interzis să mai calce vreo dată în teatru. Dar, micul băiețel avea destinul lui.

Adrian Daminescu împlinește 65 de ani

Adrian Daminescu a împlinit 65 de ani, pe 2 octombrie. Redacția ”Rețete și vedete” îi urează la mulți ani!

În anii ’90, făcea furori cu melodiile ”Într-o zi”, “Şi m-am îndrăgostit de tine”, ”Mai dă-mi o speranţă”. S-a născut într-o familie de muzicieni celebri în Timișoara. Venirea lui pe lume a fost un dar menit  să aline suferința pricinuită de pierderea prematură  a primului născut al familiei Daminescu.

Adrian  crește  în Constanța unde tatăl fusese  mutat  de la pupitrul  Orchestrei Operei din  Timișoara  (1955) unde fondează  Teatrul de Operă.

Tot la  inițiativa sa, prin anii ’60, se construiește teatrul de vară din Mamaia, unde mai târziu a cântat și fiul său. Învățase de la 4 ani să cânte la vioară, la 9 ani debutează la televiziune. Ce mai era de făcut? A studiat la liceul de mizică, iar 16 ani cântă într-o trupă. În 1972,  debutează ca  violoncelist, percuționist  și  voce. A studiat la Conservator și a devenit din ce în ce mai cunoscut.

Corina Chiriac: La Mamaia’88, alaturi de Gabi Cotabiță, maestrul Gigi Grigoriu, Ionel Tudor, Adrian Daminescu și Dan Spătaru, alături de care am interpretat în festival „Anii tinereții”!
Corina Chiriac: La Mamaia’2001, alături de Moculescu, Monica Anghel, Mădălina Manole, Narcisa Suciu, Adrian Daminescu, Pepe Gabi Cotabiță și Mirabela Dauer

La Revoluție a fost în stradă

În februarie 1990, a plecat la Londra unde a participat la emisiuni tv care priveau România. Atunci a compus melodia „România”. În 1992 a revenit în ţară, iar în 1995 a apărut albumul „Bucăţi din mine”.  Însă publicul se schimbase.

Adrian Daminescu a trecut printr-o perioadă nefastă. Interpretul, care făcea furori în anii ‘90 cu melodiile ”Într-o zi”, “Şi m-am îndrăgostit de tine”, ”Mai dă-mi o speranţă”, era cu moralul la pământ şi a vrut să-şi pună capăt zilelor.

Adrian Daminescu s-a luptat cu gânduri negre, de sinucidere, asta după ce mama i-a murit, iar fosta soţie l-a părăsit şi a plecat în SUA cu tot cu fiica lor, Ana, acum în vârstă de 20 ani. A găsit însă o femeie care l-a scos la lumină şi care i-a devenit nevastă.

Despre intenţiile suicidale, artistul a vorbit voalat, invocând-o pe Mădălina Manole şi moartea ei tragică. “Soţia mea m-a schimbat total, este o femeie cu principii foarte stricte. Umblam cu capul în nori, eram artist. Fără ea, acum aş fi fost lângă Mădălina Manole. Ea m-a învăţat tot, m-a învăţat să văd oamenii, să-i simt, să fiu cu picioarele pe pământ. Iubirea este echilibrul într-o familie”, a povestit interpretul acum doi ani şi jumătate pentru postul Acasă TV.

Fiul soţiei sale, Cezar Alexandru Daminescu, îi umple sufletul acum, făcându-l un tată fericit.

Adrian Daminescu are în repertoriu mai mult de 100 de piese, cele mai multe șlagăre după primul spectacol. Acum, este directorul artistic al Circului Metropolitan București, iar caii din manej  dansează după muzica lui.

Adrian Daminescu este pescar, bucătar și tâmplar

Adrian Daminescu este renumit pentru pasiunea lui pentru gătit şi pentru reţetele cu care îşi răsfaţă prietenii. Pentru că sunt cu adevărat deosebite, şi-a propus chiar să scoată o carte de bucate.

Adrian Daminescu şi Daniela, partenera lui de viaţă, au locuit vreme de 12 ani într-un apartament situat pe Calea Călăraşilor, unde artistul a predat şi sute de ore de canto. În cele din urmă, s-au gândit să-şi înalţe, cu mânuţele lor, o vilă, la marginea Bucureştiului. Adrian este nu numai un artist desăvârşit, ci şi un bun gospodar, fiind expert la reparaţii, dar mai ales la pescuit. Tot ce prinde însă dă drumul înapoi în apă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre