Simona Ionescu / Redactor Șef

Adrian Minune, copilul care și-a crescut părinții. Artistul spune tot ce nu ați știut până acum despre viața lui

Adrian Minune, copilul care și-a crescut părinții. Artistul spune tot ce nu ați știut până acum despre viața lui
A ținut cont de sfatul doamnei învățătoare că „meseria e brățară de aur” și a respectat banii oamenilor, pentru că „suta lor e mia mea”. Dar Adrian Minune rămâne copilul care și-a crescut părinții.

Adrian Minune susține că și-a crescut părinții și spune că e mândru de asta. A fost greu până să devină unul dintre cei mai iubiți artiști ai României, dar Adrian Minune nu se plânge. Atât timp cât e sănătos și Dumnezeu e cu el, poate muta munții.

Cu aproape zece kilograme mai puțin, într-o formă fizică excelentă, Adrian Minune a onorat invitația lui Bursucu la podcast-ul său și i-a uimit pe internauți cu declarațiile sale. Cu ocazia asta, artistul a mărturisit că pe 24 septembrie, va susține un mega concert, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani.

„Adică sunt primul care dă bani”

„Dacă nu sunt numărul unu pentru public, în casa mea și pentru copiii mei, sunt. Adică primul care dă bani. Seriozitatea câștigă întotdeauna și asta am învățat de la lăutarii mai în vârstă, care atunci când am mers la o treabă au trebuit să se țină de cuvânt.

Dacă ai promis, te duci. Cuvântul e cuvânt. (…) Mi-a plăcut viața de la țară, pentru că oamenii sunt altfel acolo, totul era bio… un pic mai libertin, am fost la școală și la București și la Ștefănești”, și-a început povestea Adrian Minune. La vârsta de patru ani a rămas fără tată, pentru că mama a decis să se despartă, din cauza violenței acestuia.

„Am amintiri de la trei ani, din 1977, când a fost cutremurul”

Chiar dacă era prea mic atunci, Adrian spune că-și amintește clar și acum ce s-a întâmplat la cutremurul din 1977. „Era în dreapta tatălui meu, s-a crăpat tavanul, iar tata m-a luat în brațe și a ieșit cu mine afară. Mi s-a întipărit în minte pentru că probabil m-am speriat, nu știu… mi-amintesc și cum se mișca patul cu noi și ce sobă aveam și cu ce ardeam”, susține acesta.

„Strictul necesar l-am avut la părinții mamei”

Nu a făcut parte din categoria copiilor cu părinți avuți și își amintește că „strictul necesar l-am avut la părinții mamei. La bunicii din partea tatălui am fost amărât. Ce înseamnă amărât? Moș Nicolae n-a mai venit și cu o cămașă, a venit doar cu ciorăpei”. Iar Moș Crăciun a fost însuși copilul Adrian. Și pentru familie și pentru el.

„Am găsit 10 lei și am umplut ghiozdanul de pâine”

Adrian Minune, despre copilăria grea

„Pentru că am început să cânt de la vârsta de șase ani pentru că am vrut să fac bani. Eu am fost un copil care mi-am crescut părinții. Foarte greu… Normal, părinții trebuie să-și crească copiii. Înainte să cânt, am găsit 10 lei și am umplut ghiozdanul de pâine. Nu mi-am luat gumă turbo, nu mi-am luat nimic. Așa am simțit, probabil că așa am crescut, așa am văzut. Probabil voiam să umplu ceea ce lipsește”, a mărturisit cântărețul cu lacrimi în ochi.

„La 6 ani îmi luam singur bidonașul de cinci litri și mă duceam și stăteam la coadă la gaz”

A știut de mic că trebuie să fie responsabil, așa că la doar „șase ani, îmi luam singur bidonașul de cinci litri și mă duceam și stăteam la coadă la gaz. Ca să încălzească mama. Am fost bărbat de mic. Instinctul ăsta mi-a venit de sus. Mama s-a recăsătorit când aveam șase ani.

Marian, e fratele meu după mamă, dar suntem un aluat de oameni că ne iubim mai mult decât frații. Eu l-am crescut pe fratele meu, iar el acum mă crește pe mine. E mâna mea dreaptă”, a spus artistul emoționat.

„Am cântat prin grajduri”

Fratele lui s-a născut când Adrian avea zece ani și nu poate să uite că „am luat nota patru la purtare pentru că trebuia să ajung la Cântarea României și eu stăteam eu el pe picioare. Îl legănam să adoarmă”. Acum este considerat numărul unu al României, dar drumul până aici a fost extrem de greu. „Eu m-am ridicat foarte greu. Am cântat prin grajduri, am cântat trei zile.

Dormeam luni seară și mă trezeam vineri, pentru că eram copil. Toate astea m-au marcat într-un fel și de-asta rezist și țin steagul. Eu n-am venit peste noapte și îmi doresc să-i țin pe ai mei. Și Dumnezeu nu l-a lăsat. Când am zis că n-am, atunci mi-a dat”, s-a destăinuit celebrul cântăreț.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre