Simona Ionescu / Redactor Șef

Amalia Enache, reguli clare pentru fiica ei. O îmbracă în haine second hand și i-a luat jucăriile clasice

Amalia Enache, reguli clare pentru fiica ei. O îmbracă în haine second hand și i-a luat jucăriile clasice
Celebra prezentatoare Amalia Enache face parte din categoria mamelor care au grijă cum să-și crească copiii și nu le fac toate poftele.

Când vine vorba de copilul ei, Amalia Enache nu se lasă influențată de nimeni. O crește și o educă pe fetița ei așa cum crede ea.

Amalia Enache, reguli clare pentru copil. O îmbracă în haine second hand și i-a luat jucăriile clasice

Prezentatoarea știrilor de noapte de la ProTV, Amalia Enache are mare grijă să o învețe pe fetița ei să iubească și să protejeze natura cum se poate mai bine. Astfel va deveni un adult responsabil, care va ști cum să-și trăiască viața. Vedeta nu o învață cu bani pe cea mică, iar de haine de firmă nici nu poate fi vorba. Asta pentru că moștenitoarea poartă haine de la alți copii. Nici măcar jucăriile clasice nu se mai află în casa prezentatoarei, fiind înlocuite cu tot felul de lucruri din natura înconjurătoare.

„Am avut și eu sertarele cu cabluri vechi, cu telefoane, care nici nu mai există pe piață, dar cine știe când mi-or trebui”

„Am făcut o mărturisire publică, exact ca la terapie. Sunt româncă, am avut și eu punga cu pungi, am avut și eu sertarele cu cabluri vechi, cu telefoane, care nici nu mai există pe piață, dar cine știe când mi-or trebui, cu tastaturi vechi, tot felul de aparatură de bucătărie, primită de pe la părinți, de pe la mătuși, pe care eu nu le-am folosit.

Dar le țineam acolo în casă pentru că nu eram conștientă că ele de fapt sunt un pericol pentru sănătate, că ele conțin tot felul de lucruri care pot să ajungă în atmosferă și nu este în regulă să ținem astfel de obiecte complet inutile în casă. Am făcut așa o debarasare, dar întotdeauna e loc de mai bine”, a povestit Amalia Enache pentru Ego.

A reciclat hainele primite de la alții copii

Și dacă fetița ei a primit haine de la alți copii și ea dăruiește, la rându-i micuților ce nu mai poartă. Și așa, toate lucrurile la locul lor. „Pe mine mă înnebunesc lucrurile supra ambalate și că am alergie la a lua tot ce e colorat ambalat pentru că eu de fapt văd plastic, un plastic care ajunge în natură.

Alma e un copil încurajat de mic să se joace cu ce găsim în natură. Noi nu cărăm jucării când mergem la munte: se joacă cu bețele, cu pietrele. Avem un rucsac adus acum de la munte, plin cu pietre din munții Făgăraș. Încercăm să ne folosim mai mult de ce are natura și mai puțin de supra oferta din magazine. Orice părinte știe că la un moment dat nu mai suporți plasticul din casă. Jucăriile te sufocă”, a mai spus vedeta.

Sursă foto: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre