Simona Ionescu / Redactor Șef

Andreea Esca, în sala de operații de la spitalul Fundeni. Chirurgii deschideau pacienții sub ochii ei

Andreea Esca, în sala de operații de la spitalul Fundeni. Chirurgii deschideau pacienții sub ochii ei
Andreea Esca este mult mai mult decât un jurnalist și un prezentator de știri extrem de cunoscut și apreciat. Ea reprezintă un simbol al știrilor PRO TV, iar numele ei este asociat automat cu imaginea emblematică a coafurii bob clasic perfecte. Andreea Esca este o adevărată vedetă de televiziune, cu o carieră de zeci de ani în spate, care a reușit să se impună ca unul dintre cei mai remarcabili și influenți jurnaliști din peisajul media românesc.

Vedeta al cărei nume este aproape sinonim cu prezentarea știrilor în România a făcut o dezvăluire senzațională. Andreea Esca a ajuns în sala de operații de la spitalul Fundeni. Chirurgii deschideau pacienții sub ochii ei. Iar acest lucru nu s-a întâmplat o singură dată, ci cu repetiție. Iar în perioada respectivă, Andreea Esca era un copil.

Cunoscuta jurnalistă de la PRO TV a dezvăluit cum a crescut ea, practic într-o familie monoparentală, fără însă ca părinții ei să fie despărțiți. Tatăl lucra în deplasare, venea acasă o zi pe săptămână, iar mama, asistentă medicală, avea ture de noapte. Ca să nu o lase singură acasă pe Andreea, o lua cu ea. La Institutul Fundeni, în sala de operații.

Andreea Esca, în sala de operații de la spitalul Fundeni

Andreea Esca și-a povestit amintirile. „În timpul jurnalului de astă seară mi-am dat seama ca au dreptate și oamenii aceștia care ne spun ca toate de prin viată noastră, au legătură cu felul in care ne-am trăit copilăria. De la ce m-a „apucat” gândul? De la legea prin care părinții din familiile monoparentale nu mai pot fi obligați să muncească noaptea. Și care, a plecat de la situația angajaților din spitale, care, daca sunt părinți singuri, nu au cu cine să își lase copiii în timpul turelor de noapte. Chiar așa! Să vă povestesc cum era la mine”.

Andreea Esca în brațele frumoase sale mame, când era numai un bebeluș (Instagram)

„Tata era în București, deci acasă, doar o zi pe săptămână ( că sâmbăta nu era liberă) deoarece lucra la Cernavoda. Așadar, mama era singura cu mine, aproape tot timpul. Iar când făcea „de gardă” , fiind asistentă medicală de sală de operații, la Institutul Oncologic Fundeni, pentru că stăteam aproape de spital, avea voie sa doarmă acasă, și dacă apărea o urgență o sunau (pe fix)”.

Chirurgii deschideau pacienții sub ochii ei

„Asta mi-am amintit. De mama, care venea și mă trezea, brusc, la orice oră din noapte : „Andreea, e urgență!” Că doar nu mă putea lasă singură în apartament, noaptea, la vârsta aia. În doi timpi și trei mișcări eram îmbrăcată și în mașina. Câteodată luam și cățelul, ca să nu rămână singur, să latre, și să deranjeze vecinii. Forja mama Dacia roșie ca focul, pe numele ei Muțica… și dădea și drumul casetofonului pe baterii, aflat pe scaunul din față, de unde ne trezea caseta cu Abba sau Iglesias, și odată eram în sala de operații”.

Mama Andreeei Esca
Mama Andreei Esca era asistentă medicală de sală de operații la Institutul Oncologic Fundeni (Instagram)

„Nu-mi amintesc să mă fi deranjat aventura aceasta, dimpotrivă, eram ca într-un film de acțiune. Și mi se părea și extraordinar de interesant să văd operații pe viu… nu la televizor. Atunci nu realizam că poate era ciudat ce trăiam, așa eram noi… Acum însă, înțeleg de ce toată viața mi-a plăcut adrenalina. De ce mă îmbrac în 5 minute, și de ce aș pleca oricând, oriunde, cu entuziasm, fără sș clipesc. Dar, si de ce mă plictisesc lucrurile „prea normale”…

Înainte să intru în jurnal, în fiecare seară, ador în sinea mea, ceea ce ar putea suna ca o amenințare pentru mulți! Regizorul de platou, care intră în cabina de machiaj, puțin agitat, si zice : „Andreea, 5 minute!” sau „Andreea, 3!” Cum bine a zis, azi, Anita, editorul jurnalului: „Tu ai fost de mică, pregătită de emisie!“. Mulțumesc, Mama!”, a scris Andreea Esca într-o postare pe rețelele sociale.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre