Simona Ionescu / Redactor Șef

Călătoria către succes a lui Leonardo DiCaprio

Călătoria către succes a lui Leonardo DiCaprio
Povestea lui Leonardo începe înainte ca el să se nască. Mama sa, Irmelin, admira un tablou DaVinci în Italia, când l-a simțit pe micuț mișcându-se în burtă, de unde și numele băiețelului ei, care s-a născut la Los Angeles la 11 noiembrie 1974.

De-a lungul unui singur deceniu – anii 1990 – Leonardo DiCaprio a ajuns unul dintre cei mai căutați actori de la Hollywood sub 30 de ani. 

După roluri principale în Romeo și Julieta de William Shakespeare și Titanic al lui James Cameron, actorul a devenit un fenomen, generând legiuni de site-uri web și o întreagă industrie construită în jurul numelui său.

Tânărul DiCaprio avea „un comportament incontrolabil”

DiCaprio s-a născut la 11 noiembrie 1974, la Hollywood, CA. Fiul unei mame imigrante germane și al unui tată artist de benzi desenate, care s-a separat la scurt timp după nașterea lui Leonardo, a fost crescut totuși de ambii părinți, care i-au încurajat interesul timpuriu pentru actorie. 

La vârsta de doi ani și jumătate a fost dat afară din platoul Romper Room pentru ceea ce rețeaua emisiunii a considerat „un comportament incontrolabil”. După acest început de carieră destul de neașteptat, copilul DiCaprio a început să-și perfecționeze abilitățile cu cursuri de vară în arta performanței în timp ce era la școala elementară. 

De asemenea, s-a alăturat The Mud People, un grup de teatru de avangardă, cu care a jucat în Los Angeles. În liceu, DiCaprio a jucat în prima sa piesă reală și a început să facă reclame, filme educaționale și ocazional apărea în emisiunea de sâmbătă dimineață The New Lassie. 

În 1990, la vârsta de 15 ani, după ce și-a asigurat primul agent cu normă întreagă, DiCaprio a câștigat un rol de alcoolic adolescent în drama Santa Barbara. De asemenea, a continuat să apară și în alte emisiuni TV, precum The Outsiders and Parenthood, și a debutat în filmul horror Critters 3,  în 1991.

Premiile Oscar

Mult discutatele excluderi ale lui DiCaprio de la nominalizările la Oscar nu au făcut nimic să-i afecteze popularitatea și, într-o oarecare măsură, în mod ironic, a ales apoi să-și parodieze propria celebritate cu o apariție în Celebrity (1998) a lui Woody Allen, ca o stea de film cu comportament prost. 

După ce și-a arătat latura cea mai urâtă, el a abordat un rol dublu, ca gemeni, în The Man in the Iron Mask, alături de Jeremy Irons, Gabriel Byrne, John Malkovich și Gérard Depardieu. După succesul comercial al filmului, DiCaprio a călătorit apoi într-o direcție complet diferită, cu un rol principal în adaptarea pe ecran a regizorului Danny Boyle a romanului The Beach al lui Alex Garland.

Filmul s-a confruntat cu o nerăbdătoare anticipare încă din prima zi de filmare, în timp ce fanii lui Leo de pretutindeni așteptau cu răsuflarea pentru a vedea ce fel de impresie va face copilul lor de aur în lumea filmului. Din păcate, filmul nu a atras nici laude, nici succes la box-office.

Viața personală

Leo a avut o relație cu supermodelul brazilian Gisele Bündchen din 2001 până în 2005, apoi a întâlnit-o pe Kristen Zang. În acelați an, 2005, a ieșit în public cu modelul israelian Bar Rafaeli. Este prieten apropiat cu Tobey Maguire și cu co-starul Titanic and Revolutionary Road, Kate Winslet. A fost prieten din copilărie cu regretatul Christopher Pettiet.

La 5 august 2008, bunica maternă a lui DiCaprio, Helene Indenbirken (născută Smirnow, n. 7 iulie 1915), a murit în Oer-Erkenschwick, Germania, la vârsta de 93 de ani. A fost o mare pierdere pentru el. Bunica sa a fost un pilon important în viața sa; DiCaprio a numit-o „Oma” (bunica) și a dus-o la unele dintre premierele sale de film. O vizitase în Germania în ultimele zile ale vieții ei.

DiCaprio deține o casă în Los Angeles și un apartament în TriBeCa, în Manhattan, New York. El a cumpărat o insulă din Belize, unde a creat o stațiune ecologică, precum și un apartament în Riverhouse, o clădire ecologică cu vedere la râul Hudson din Manhattan.

Loredana a făcut un anunț mult așteptat de copii și părinți. Nu e legat de maneaua lui Costi Ioniță

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre