Are acasă o mulțime de trofee obținute la concursuri mai mari sau mai mici. Totul a început la 14 ani când încă mai veneau prin școli antrenori prin toată țara, în căutare de viitori sportivi. Lorena Adriana Constantin a fost susținută de părinții ei, profesori, să meargă la canotaj. Nici nu auzise de sportul acesta.
Campionă mondială la canotaj U23, premiată de orașul natal
Campioană mondială înainte să aibă 23 de ani! Lorena Adriana Constantin (21 de ani) a fost premiată de orașul natal, Berești, județul Galați. Este o localitate mică, cu mai puțin de 3.000 de locuitori. Uite!, de aici a plecat Lorena și a ajuns campioană mondială la canotaj, un sport despre nici măcar nu auzise până la 14 ani!
”Totul a început la 14 ani când în ușa clasei în care învățam a apărut un domn înalt însoțit de o doamnă, la fel de înaltă. Ne-au rugat să ne ridicăm din bănci pentru a ne putea observa înălțimea. Când au ajuns în dreptul meu m-au întrebat dacă nu aș vrea să încerc un sport, despre care nu auzisem până atunci. Acest sport era canotajul.
Am răspuns afirmativ fără să stau pe gânduri. Ajunsă acasă am discutat cu părinții mei. Aceștia m-au susținut fac și au fost de acord să plec de acasă.
În câteva zile mi-am făcut bagajul și am plecat la Constanța cu tatăl meu, loc în care mi-am petrecut 3 ani din cariera mea sportivă alături de antrenorii Grijuc Georgeta, Grijuc Marian și Daniela Bâlbâie. Ei m-au inițiat și m-au învățat tot ce ține de canotaj: tehnică, vâslit pe apă, dar mai ales, lucru în echipă”, a povestit Lorena Constantin pentru presa locală.
Premiată de orașul natal
Barca României, campioană mondială. În componenţa Adriana Surupăceanu, Ioana-Mădălina Moroşan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc şi Victoria Ştefania Petreanu, în faţa echipajelor din Germania şi Italia.
Lorena Adriana Constantin s-a născut la Bereşti, pe 14 noiembrie 2000. A fost „racolată” la canotaj la 14 ani, direct de pe băncile Liceului Tehnologic „Paul Bujor” din localitatea natală. A ajuns la un club din Constanţa şi apoi, destul de repede, la lotul naţional de la Snagov. La primele sale concursuri internaţionale, a câştigat în 2018 medalia de argint la Europene şi medalia de bronz la Mondiale, în barca de 8+1, în competiţiile de juniori. Acum este campioană mondială.
Primăria orașului Berești, județul Galați, a organizat în cinstea ei un eveniment de recunoștință pentru realizările obținute. I-a înmânat titlul de cetățean de onoare și un cec în valoare de 2000 de lei. La sosirea Lorenei în incinta curții primăriei, doi copii ce purtau costum tradițional românesc au servit-o cu pâine și sare arătându-i dragostea și respectul comunității.
Au venit cu mic cu mare să o aplaude
Ceremonia de acordare a titlului de cetățean de onoare al orașului a găzduit nu mai puțin de peste 100 de persoane care au venit s-o cinstească pe campioană. Printre aceștia au fost prezenți membrii familiei Lorenei, foști profesori. Au venit preoții , consilierii locali și angajații primăriei, jucătorii de fotbal de la echipa locală și mulți copii.
Micuța Sofia Constantin, verișoara Lorenei, i-a cântat două piese muzicale, mai exact „Acasă-i România” și „Trandafir de la Moldova”, cel din urmă terminându-se cu versurile „Lorena a concurat/Aurul l-a câștigat”.
Mihai Bejan, primarul orașului Berești, care i-a îndemnat pe copii să o ia pe Lorena drept un exemplu de urmat în viață. Să muncească cu toate puterile pentru atingerea scopului în viață. „Sunt foarte fericit să spun că Lorena este bereșteancă. Am o rugăminte la ea: să spună atunci când merge în lume că e din Berești de Galați.”, a spus Mihai Bejan, primarul orașului. Sursa: revistalocala.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook