Simona Ionescu / Redactor Șef

Casele fastuoase ale lui Donald Trump. Aproape totul este din aur, chiar și o toaletă complet funcțională

Casele fastuoase ale lui Donald Trump. Aproape totul este din aur, chiar și o toaletă complet funcțională
Portofoliul imobiliar al Trump Organization include proprietăți în Virginia, Illinois, Florida, New Jersey, Nevada, California, New York, Connecticut și Hawaii.

De la penthouse-ul său din New York City până la crama sa, Trump deține și Seven Springs, un conac uriaș în afara New York-ului, în cătunul de lux Bedford.

Acest palat se mândrește cu 60 de camere, două aripi pentru servitori, 15 dormitoare, trei piscine și 230 de acri de teren. Mai există și un alt conac în zona rurală din Virginia, o casă uriașă pe Rodeo Drive în Beverly Hills și o imensă vilă pe malul apei la Mar-a-Lago în Palm Beach, Florida.

Împreună la bine și la greu

Aproape totul în aur în casa lui Donald Trump

Cât de mult îi place aurul lui Trump? Într-atât a acceptat să primească o toaletă complet funcțională din aur masiv de 18 carate în loc de un tablou de Van Gogh. Aproape totul în penthouse, de la platouri, vaze la lămpi și multe alte obiecte sunt din aur de 24 de carate. Locuința are o puternică influență grecească, cu vase în stil atenian, o statuie de bronz a lui Eros și Psyche, precum și o pictură cu Apollo condus de Aurora, zeița zorilor.

Celebra casă din Mar-a-Lago

Cum arată celebra casă din Mar-a-Lago unde a făcut declarații după punerea sa sub acuzare

Mar-a-Lago, „monument istoric național” este o vastă proprietate de 17 acri în Palm Beach, care dispune de 58 de dormitoare, 33 de băi, 12 șeminee, cinci terenuri de tenis și o sală de bal de 20.000 de metri pătrați decorată cu foiță de aur în valoare de milioane de euro. Chiar și înainte de punerea sa sub acuzare, locuința a creat la fel de multă atenție ca și casa lui Obama și cea a lui Joe Biden la un loc.

Monument istoric național

Trump a cumpărat proprietatea în 1985 de la moștenitoarea de cereale Marjorie Merriweather Post. Aceasta donase proprietatea guvernului american în 1973 pentru a fi folosită ca refugiu de iarnă, dar a fost returnată Fundației Post în 1981, ca urmare a îngrijorărilor legate de costurile ridicate de întreținere și de problemele de securitate.

Are 58 de dormitoare și 33 de băi

În 1980, a fost desemnată monument istoric național, iar după doar un an scoasă la vânzare pentru suma de 20 de milioane de dolari. Prețul exact pe care Trump l-a plătit pentru proprietate în 1985 nu este cunoscut, dar se crede că a fost de aproximativ 10 milioane de dolari.

Interioare în stil spaniol venețian și portughez

În 1995, a transformat proprietatea într-un club pentru membri de lux, cu taxe estimate la aproximativ 200.000 de dolari, dar a păstrat 3.000 de metri pătrați pentru uz personal. Construcția proprietății a început în 1924 și s-a încheiat în 1927, iar interioarele sale extravagante reflectă stilurile spaniol, venețian și portughez.

Proprietatea se mândrește cu un Beach Club, care se întinde pe doi acri cu acces direct la o plajă privată și include o piscină de 132 de metri, o cadă cu hidromasaj și un bistro pe plajă. Există, de asemenea, un teren de golf și un centru de fitness. Fostul președinte a vorbit din casa sa de la Mar-a-Lago după ce a fost cercetat penal.

De altfel, Trump este primul fost președinte din istoria SUA care se confruntă cu acuzații penale, după ce un mare juriu a votat pentru punerea sa sub acuzare săptămâna trecută. Proprietatea a intrat în vizorul presei după ce FBI a intrat în casă și a confiscat documente legate de o anchetă privind dosarele lipsă de la Casa Albă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre