Simona Ionescu / Redactor Șef

Cât de mult s-a îmbogățit starul din Harry Potter. Averea lui e colosală

Cât de mult s-a îmbogățit starul din Harry Potter. Averea lui e colosală
Averea starului din Harry Potter, Daniel Radcliffe, se apropie vertiginos de primul miliard.  Vedeta de 32 de ani știe să facă bani, dar și să îi sporească.

10 milioane de lire sterline și-a adăugat în conturi Daniel Radcliffe în 2021. Astfel, averea lui ajunge la peste 89 de milioane de lire sterline. El deține inclusiv proprietăți în valoare de 3,1 milioane de lire sterline.

Firma actorului “Gilmore Jacobs” valorează acum 89,2 milioane de lire sterline, inclusiv cu investiții în valoare de 3,1 milioane de lire sterline, după profituri de 9,5 milioane de lire sterline în acest an. Bilanțul depus luna aceasta de Gilmore Jacobs Ltd, la care părinții săi Alan și Marcia sunt directori, arată că Daniel are 10,3 milioane de lire sterline în numerar, scrie Daily Mail.

Compania include, de asemenea, active fixe în valoare de 18,8 milioane de lire sterline și 43,1 milioane de lire sterline în investiții pe termen scurt, conform datelor financiare din 2021. Daniel, în vârstă de 32 de ani, deține aproape jumătate din acțiunile companiei, care generează bani din investiții și administrează banii proveniți din cariera sa de actor, inclusiv toate veniturile legate de rolul Harry Potter.

Părinții actorului au înființat firma înainte ca acesta să ajungă celebru

Părinții lui Daniel au înființat compania „Gilmore Jacobs”  în 2000, înainte ca fiul lor să devină celebru în Harry Potter și Piatra Filosofală, primul film al seriei, în 2001. Părinții lui sunt singurii directori ai companiei, dar întotdeauna au arătat că banii pe care îi generează sunt doar pentru Daniel. Se pare că actorul a câștigat peste 700.000 de lire sterline (1 milion de dolari) pentru primul film Harry Potter, care a fost lansat când avea doar 12 ani.

Vorbind pentru revista Forbes, Daniel a spus că a fost „norocos” financiar încă de la o vârstă fragedă. El a adăugat: „Când ești tânăr, evident că nu te vei ocupa de bani, ar fi ceva care te-ar putea copleși”.

Dragoste adolescentină pe platourile de filmare

Daniel este pregătit să revină pe ecrane în Sky Max – Harry Potter 20th Anniversary – Return To Hogwarts programat în ziua de Anul Nou.  Într-un clip care promovează emisiunea, Daniel a recunoscut că a avut o pasiune secretă de adolescent pentru Helena Bonham Carter în timp ce filma Harry Potter. E adevărat, Daniel Radcliffe și Bonham Carter s-au bucurat de o prietenie strânsă în afara platoului de filmare.

Radcliffe i-a și scris la un moment dat  „Te iubesc și mi-aș fi dorit să mă fi născut cu zece ani mai devreme”. Între cei doi există o diferență de vârstă considerabilă. Citind mesajul cu voce tare pentru prima dată, el a spus: „Dragă Helena, a fost o plăcere să fiu colegul tău, deoarece am avut șansa să-ți țin cafeaua”.

De altfel, Radcliffe nu a fost singurul care a dezvoltat o pasiune pe platourile de filmare, Emma Watson, în vârstă de 31 de ani, și-a amintit de momentul în care s-a „îndrăgostit” de fostul ei coleg Tom Felton, în vârstă de 34 de ani. Tom avea 14 ani când a apărut primul film Harry Potter în 2001, în timp ce Emma avea doar 11 ani. Ambii au jucat în toate cele opt filme despre Harry Potter. Harry Potter 20th Anniversary – Return to Hogwarts  va debuta pe 1 ianuarie 2022 pe HBO Max.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre