Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce avere a strâns Anastasia Soare, regina sprâncenelor. A fost lansat topul Forbes

Ce avere a strâns Anastasia Soare, regina sprâncenelor. A fost lansat topul Forbes
Cea mai bogată româncă trăiește în America, e prietenă cu Oprah, Sharon Stone și cu toate femeile din clanul Kardashian – Jenner și a făcut avere din pensetă, folosind matematica. Anastasia Soare se regăsește în topul  celor mai bogați români, fiind prima dintre femeile miliardare.

Aproape toți bogații României au înregistrat creșteri ale averii în 2022. Ba mai mult decât atât, dacă anul trecut lista Forbes România număra 39 de români cu o avere netă de peste 500 de milioane de lei, în 2022 listei li s-au adăugat 11 prezențe noi. Doar două femei miliardare se regăsesc în primele 10 poziții ale topului Forbes, prima din ele fiind celebra Anastasia Soare. Cunoscută sub numele brandului său – Anastasia Beverly Hills, aceasta are o avere de 3,4 miliarde de lei. De ani de zile aceasta este, la propriu, cea mai bogată româncă. Averea ei continuă să crească în fiecare zi.

„American dream” la 32 de ani

Născută la Constanța, Anastasia Balamaci și-a început „ucenicia” în atelierul părinților. Aici a luat primul contact cu stilul, și a înțeles primele noțiuni despre proporții. Apoi a studiat  arhitectura, ingineria, desenul și matematică, a învățat despre Șirul lui Fibonacci și despre Secțiunea de Aur, așa cum le găsim aplicate în natură, dar și în corpul uman. Îmbinând talentul artistic și cunoștințele tehnice, Anastasia s-a pregătit ca estetician în România, înainte de a pleca în California.

Anastasia Soare și-a construit imperiul de la zero. Avea 32 de ani când a ajuns în SUA și a reușit să se angajeze într-un salon de înfrumusețare din Beverly Hills, cu toate că nu vorbea limba engleză. Timp de doi ani, bonus la serviciile  pentru care era angajată, le pensa gratuit pe cliente.

Foarte rapid tânăra româncă a ajuns să fie căutată pentru că avea propria tehnica de aranjare a zonei sprâncenelor, bazată pe Secțiunea de Aur și știa și alte tehnici de îngrijire a pielii. Cu ajutorul clienților fideli tehnicii ei, Anastasia a deschis primul ei salon în 1997, pe Bedford Drive în Beverly Hills. Acesta a fost numit Anastasia Beverly Hills. Succesul înregistrat de acest prim salon a dus la deschiderea celui de-al doilea în Brentwood California, în 2010.

Sprâncenele perfecte, construite matematic

„În România, când făceai tratamente faciale, îți schimbau și sprâncenele. (…) I-am spus proprietarei (n.r. – salonului): Trebuie să facem sprâncene și îți promit că există o formulă matematică pentru a obține forma perfectă. Evident, ea nu m-a crezut, așa că în 1992 am închiriat o cameră și am început să mă ocup de forma sprâncenelor, împreună cu masaje faciale și epilare.

Am devenit foarte ocupată și o mulțime de celebrități au confirmat că tehnica mea funcționa. Cindy Crawford, Naomi Campbell, Stephanie Seymour, toate supermodelele erau clientele mele și erau considerate cele mai frumoase femei din lume. În 1997, am decis să deschid un salon în Beverly Hills. În acel moment nu existau produse pentru sprâncene, așa că am dezvoltat o linie specială. În 1999, le-am lansat în salon, iar în 2000 în 20 de magazine Nordstrom.

Am avut nevoie de aproximativ zece ani pentru a convinge toată țara că sprâncenele sunt importante pentru look-ul unei persoane”, mărturisea Anastasia Soare într-un interviu mai vechi. În prezent, compania sa vinde aproximativ 500 de produse în peste 3.000 de magazine, din toată lumea. E prezentă cu produsele inclusiv în cunoscutul lanț Sephora.

Listă lungă de vedete în clientelă

De-a lungul anilor a obținut statutul de simbol în industria frumuseții datorită modului inovativ și unic de modelare și aranjare a sprâncenelor.

Saloanele Anastasia Beverly Hills și Brentwood California se bucură de clienți celebri precum: Kris Jenner, Oprah, Madonna, Jennifer Lopez, Naomi Campbell, Jada Pinkett Smith, Lara Flynn Boyle, Penelope Cruz, Sharon Stone, si alții. Anastasia a aparut în Vogue, W, Town & Country, Elle, InStyle, Allure, Entertainment Weekly, Newsweek, People, Flaunt, and Los Angeles Magazine.

Viața Anastasiei Soare are și puncte întunecate

În 2012, bărbatul cu care a fost căsătorită 20 de ani, Victor Soare, s-a sinucis, la Constanța, cu o supradoză de medicamente. Fost comandant de navă, bărbatul renunțase în tinerețe la cariera sa pentru a pleca cu soția sa în SUA, unde tânăra cosmeticiană miza că va trăi „visul american”. Cei doi au o fiică, Claudia. Au divorțat în 1994 și nu au mai ținut legătura. Anastasia a decis să-i păstreze numele și după separare.

Anastasia Soare are un singur copil și și-a propus să facă din fata ei o femeie puternică. I-a oferit primul job dar și prima experiență de viața de adult adevărată: a dat-o afară, pentru că întârzia după ce își pierdea nopțile cu prietenele. După un timp, în care Claudia și-a căutat alt job dar nu s-a descurcat prea bine, a fost reangajată de mama ei.

„I-am zis: În momentul în care intri pe ușa din față, eu nu mai sunt mama ta, sunt șeful tău și o să fie greu pentru că ești un exemplu pentru restul lumii. Ea a fost de acord și de atunci nu am mai avut probleme. De-a lungul anilor, ea a învățat fiecare etapă a afacerii. Am fost foarte dură, dar cred că a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru ea. A învățat totul și sunt atât de mândră de persoana care este astăzi”, a mai povestit Anastasia Soare pentru sursa citată.

Top 10 Forbes – cei mai bogați români în 2022

  1. Dragoș și Adrian Pavăl (Dedeman) – 13 miliarde de lei
  2. Ion Țiriac (auto, imobiliare, financiar) – 8,5 miliarde de lei
  3. Daniel Dines (UiPath) – 8 miliarde de lei

4-5. Ion Stoica și Matei Zaharia (Databricks) – 7,5 miliarde de lei

  1. Florin și Măriuca Talpeș (Bitdifender) – 4,7 miliarde de lei
  2. Ștefan Vuza (Chimcomplex) – 4,5 miliarde de lei
  3. Anastasia Soare (Anastasia Beverly Hills) – 3,4 miliarde de lei
  4. Anca Vlad (Grupul Fildas-Catena ) – 2,8 miliarde de lei
  5. Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu (One United Properties) – 2,5 miliarde de lei

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre