Ce va face cu premiul cel mare câștigătorul Chefi la cuțite 2025. Claudiu Gherguț are o poveste de viață tulburătoare

Victoria lui Claudiu Gherguț, câștigătorul Chefi la cuțite 2025, nu este doar o mândrie personală, ci reprezintă și o sursă de inspirație pentru tinerii care visează să reușească în ciuda greutăților. Claudiu intenționează să folosească premiul pentru a-și sprijini familia și a investi în viitorul său profesional. „Când mă întorc în Italia, merg la unchii și mama mea. Ei sunt casa mea”, a spus bucătarul.
Povestea sa, de la o copilărie marcată de lipsuri la statutul de sous-chef într-un restaurant cu stea Michelin, a impresionat și juriul și publicul. „Vreau să ajut copii ca mine, care nu au avut o viață ușoară”, a mărturisit Claudiu Gherguț.
Claudiu Gherguț, născut în Brașov, a avut o copilărie grea, marcată de lipsuri și drame personale. La doar 11 ani, a părăsit România pentru a se alătura mamei sale în Italia, unde a descoperit pasiunea pentru gătit.
„Copilăria mea a fost frumoasă, dar grea. Certuri, probleme financiare, părinții care nu se înțelegeau,” a povestit el în emisiune. Tatăl său, care se lupta cu dependența de alcool, a murit când Claudiu avea 14 ani, lăsându-l fără o figură paternă. „Regret că nu am avut o relație apropiată cu el”, a mărturisit concurentul, emoționând juriul.
A descoperit bucătăria în Italia, iar la început a fost o pasiune. Ulterior, a decis să plece în Franța cu un concurs, „trebuia să știm franceza și să facem o rețetă pe foaie”. Claudiu nu știa „nici una, nici alta”, dar a reușit să învețe mult în ultimele luni și să plece la un hotel de lux.
„Doi ani am făcut ucenicie, de acolo am lucrat în mai multe bucătării și în 2018 am ajuns într-o bucătărie cu o stea Michelin din Strasbourg.
Toată echipa a fost premiată cu premiul de cel mai bun restaurant din lume de TripAdvisor și de atunci a început cariera mea și pasiunea adevărată pentru bucătărie, adică acum 6 ani. Am ajuns la Geneva, în actualul restaurant, cu o stea Michelin. De atunci am evoluat până la sous chef junior”, a spus Claudiu.
Tânărul bucătar își amintește cu drag de primul preparat pe care l-a propus și pentru care a fost apreciat. Se întâmpla în anul 2018, când a gătit o extraordinară înghețată de nucă de pin cu un gel de pin.
„Prima dată când am avut oportunitatea de a propune un preparat a fost în 2018, la restaurantul Crocodile din Strasbourg. Chef-ul voia să mă testeze și mi-a cerut un preparat. A fost o presiune destul de mare, având în vedere că restaurantul avea o stea Michelin.
Am făcut o înghețată de nucă de pin cu un gel de pin afumat deasupra, o supă de dovleac și semințe de dovleac trase la barbecue. Clienții au apreciat foarte mult și cheful m-a complimentat”, a declarat Claudiu pentru Antena 1. Câștigătorul Chefi la cuțite 2025 spune că cel mai mult îi place să gătească pește, care „este și pe gustul meu de consumator”.
Citiți și:
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook