Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum trăiește cel mai bogat om din India. Nu o să vă vină să credeți ce casă are. Imagini fabuloase

Cum trăiește cel mai bogat om din India. Nu o să vă vină să credeți ce casă are. Imagini fabuloase
Mukesh Ambani, președintele Reliance Industries, cea mai valoroasă companie din India, ocupă locul 1 în Topul Forbes al celor mai bogați oameni din Asia. Este cel mai bogat om din India, dar și de pe întreg continentul, cu o avere netă de 96,4 miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor Bloomberg din 11 august.

Cel mai bogat om din India este, de asemenea, al 11-lea cel mai bogat din lume. Cu așa o avere fabuloasă e interesant de văzut în ce casă trăiește. Ei bine, casă e impropriu spus.

Mukesh Ambani prezidează și conduce o afacere de 110 miliarde de dolari (venituri) Reliance Industries, care are interese în petrochimie, petrol și gaze, telecomunicații, retail și servicii financiare. Afacerea a fost fondată de răposatul său tată, Dhirubhai Ambani, un mic producător de textile, mai exact comerciant de ață, în 1966. După moartea tatălui său în 2002, Ambani și fratele său mai mic Anil au împărțit imperiul familiei și l-au extins.

Mukesh Ambani este cel mai bogat om din India și din Asia, precum și al 11-lea cel mai bogat om la nivel mondial, potrivit Forbes (Sursa foto: Instagram)

De la ațe au trecut la alt fel de fire. Serviciul de telecomunicații și bandă largă Jio al Reliance are aproape 450 de milioane de abonați. Ambani pivotează acum Reliance în energia verde. Compania va investi 80 de miliarde de dolari în următorii 10 – 15 ani în energie regenerabilă și va construi un nou complex lângă rafinăria sa.

Vara aceasta, cei trei copii ai lui Ambani s-au alăturat consiliului Reliance. Fiul Akash conduce pe Jio; fiica Isha supraveghează serviciile de vânzare cu amănuntul și operațiunile financiare ale companiei; iar fiul mai mic, Anant, se ocupă de afaceri cu energie.

Casa” celui mai bogat om din India e un bloc cu 27 de etaje

Stăpân peste un adevărat imperiu financiar, este de la sine înțeles că locuința miliardarului trebuie să fie ceva colosal. Ei bine, în timp ce alți miliardari ai lumii, cum ar fi Jeff Bezos sau Bill Gates au vile opulente, indianul Mukesh Ambani are un bloc. Cel mai bogat om din India are drept locuință personală un bloc cu 27 de etaje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by radhikamerchantfp (@radhikamerchant_)

Merită făcută o paranteză. Casa lui Ambani este cu doar 10 etaje mai mică decât cea mai înaltă clădire din România, însă, având în vedere înălțimea etajelor, este mult mai înaltă decât aceasta, după cum veți vedea. În prezent cea mai înaltă clădire din România este Sky Tower, parte a complexului Floreasca City Center, din București. Finalizată în 2012, clădirea de birouri are o înălțime de 137 m și 37 de etaje.

Casa celui mai bogat om din India conține și 3 pisicine interioare de dimensiuni olimpice (Sursa foto: Instagram)

Potrivit presei internaționale, familia Ambani s-a mutat în noua lor reședință, Antilia, în septembrie 2011, după o ceremonie grandioasă de Pooja și Vastu (menită să aducă bunăstare și armonie familiei) ce a durat 10 zile. Aceasta a fost condusă de 50 de pandiți renumiți. (n.r. – Un pandit este o persoană cu cunoștințe de specialitate sau un profesor în orice domeniu de cunoaștere, fie că este shashtra sau shastra în hinduism, în special scripturile vedice, dharma sau filozofia hindusă.)

Camera de zăpadă „scuipă” fulgi artificiali care dau „vibrații antarctice”

Clădirea din Mumbai, maiestuos situată pe Altamount Road pe dealul Cumballa, în partea de sud a orașului, cu 27 de etaje este proiectată să reziste la un cutremur cu magnitudinea 8 grade pe scara Richter. Primele șase etaje sunt o zonă rezidențială privată pentru familia Ambani. Structura cu 27 de etaje, măsoară 173 de metri înălțime, are peste 6.070 de metri pătrați, deținând facilități precum un garaj de 168 de mașini. Ambani are însă propria stație de service auto privată la etajul șapte.

Piesa de rezistență a locuinței lui Mukesh Ambani este încăperea în care ninge cu fulgi artificiali (Sursa foto: Instagram)

Clădirea mai deține o sală de bal, 9 lifturi de mare viteză, alocate diferitelor seturi de etaje. Există lifturi separate pentru familia Ambani, membrii personalului și oaspeți. Și în cazul în care acest lucru nu ar fi suficient, mai există trei heliporturi construite pe megastructură și care sunt în curs de autorizare.

Locuința lui Mukesh Ambani e un imobil cu 27 de etaje decorate opulent (Sursa foto: Instagram)

Antilia mai are o sală de cinema cu 50 de locuri, grădini cu terasă, piscină, spa și centru de sănătate. Pentru că cele sfinte nu puteau fi lăsate deoparte, cel mai bogat om din India are și un templu privat în „casa” sa. Imobilul găzduiește, de asemenea, 3 piscine de dimensiuni olimpice. „Piesa de rezistență” este așa-numita cameră de zăpadă care „scuipă” prin pereți fulgi de zăpadă artificiali care dau „vibrații antarctice”, după cum scrie presa indiană, și unde familia vine deseori pentru a scăpa de căldura toridă din Mumbai.

Cea mai scumpă reședință privată din lume, binecuvântată de înțelepți

Antilia este considerată cea mai scumpă reședință privată din lume, costând între 1 și 2 miliarde de dolari.  Terenul de 4.000.000 de metri pătrați care aparține de rezidență a fost achiziționat în iulie 2002 de Antilia Commercial Private Limited, o entitate comercială deținută de Mukesh Ambani. Proprietatea a fost cumpărată pentru 215 milioane de rupii; adică aproximativ 3 milioane USD. Costurile implicate situează clădirea pe locul 2 în lume între cele mai scumpe locuințe, după Palatul Buckingham, arată Nobroker.in.

Șase din cele 27 de etaje ale locuinței lui Mukesh Ambani sunt destinate locuirii de către familia sa (Sursa foto: Instagram)

Antilia găzduiește în prezent reședința lui Mukesh Ambani, a soției sale Nita Ambani, a celor doi fii ai săi, Akash Ambani, a soției sale Shloka Mehta și a nou-născutului lor Prithvi Akash Ambani, Anand Ambani, și a singurei sale fiice, Isha Ambani și a soțului ei, Anand Piramal. Antilia găzduiește, de asemenea, aproximativ 600 de membri ai personalului. Aceștia, inclusiv gărzi de corp, asistenți și alt personal de securitate, au o cameră imensă alocată pentru propria relaxare.

Designerii au lucrat timp de 7 ani la decorarea casei celui mai bogat om din India (Sursa foto: Instagram)

Interiorul Casei Mukesh Ambani se spune că este inspirat de o insulă mitică din Atlantic. Tema designului casei se concentrează în primul rând pe soare și pe floarea de lotus, simbolurile acestora fiind gravate în marmură, piatră, cristale și sidef. Două mari companii de design s-au ocupat de decorarea casei. Acestea au lucrat nu mai puțin de 7 ani pentru a o definitiva pe gustul miliardarului. Tema casei lui Mukesh Ambani se bazează pe culori pastelate. Mobilierul completează seninătatea interiorului, iar tușa finală este dată de candelabrele care atârnă de fiecare tavan.

Mukesh Ambani deține și casa din filmele cu James Bond, în Londra

Soții Ambani dețin și o reședință imensă în Marea Britanie. Aceasta are 49 de dormitoare și propria unitate medicală modernă. Conacul Mukesh Ambani London din Buckinghamshire, Stoke Park, are, de asemenea, un altar care reproduce casa lor indiană, Antilia. Proprietatea britanică a fost construită cu mai mult de 900 de ani în urmă, de soldatul savant John Penn. După ce a fost folosit ca reședință privată până în 1908, autorul și administratorul sportiv Nick Lane Jackson a transformat proprietatea în primul club country din Marea Britanie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mega Mansions (@mega_mansions)

Potrivit Bloomberg, această proprietate iconică engleză a fost achiziționată de cel mai bogat om din India pentru 70 de milioane de dolari, care apoi a mai investit aproximativ 30 de milioane de dolari pentru a o restaura. Locația o cunoașteți din cel puțin două filme populare James Bond –  Goldfinger (1964) și Tomorrow Never Dies (1997).

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre