Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai bune moduri de a îndepărta părul facial. Cum să ai o piele netedă

Cele mai bune moduri de a îndepărta părul facial. Cum să ai o piele netedă
Probabil ați auzit de epilarea cu ceară și de pensetă. Dar, există de fapt mai mult de zece modalități aprobate de experți pentru a îndepărta părul facial nedorit. Metodele de mai jos au un singur lucru în comun: sunt blânde.

Toate femeile își doresc o piele delicată și să evite iritațiile. De la modelarea sprâncenelor până la îndepărtarea părului de deasupra buzelor, acesta este un ghid cuprinzător cu privire la toate modalitățile de a scăpa de părul facial.

Ceara

Gina Patek, manager la European Wax Center, explică faptul că îndepărtează părul de la rădăcină. Acest lucru ajută la evitarea iritațiilor și la menținerea pielii mai netedă. Ceara este de obicei făcută din produse apicole sau alte ingrediente tolerante la orice tip de piele.

Un specialist în epilare cu ceară va pregăti mai întâi pielea curățând orice machiaj, uleiuri sau loțiuni care ar împiedica ceara să prindă corect părul. Apoi se aplică un strat de ceară încălzită pe zona dorită. Când se răcește, ceara se va întări și va fi smulsă ușor. 

Specialistul va ajuta apoi la calmarea pielii epilate fie cu o loțiune, fie cu un ulei hidratant. Acest lucru nu ar trebui să dureze mai mult de 15 minute.

Epilarea cu zahăr

Similar cu ceara, metoda epilării cu zahăr este o procedură de îndepărtare a părului care folosește o pastă  făcută din lămâie, apă și zahăr. Aceasta este încălzită până la o consistență asemănătoare cu cea a unei creme. Courtney Rashidi, estetician autorizat la Perfect Image, explică faptul că există două diferențe principale între cele două moduri de epilare, cu ceară, respectiv cu zahăr.

În primul rând, ceara este de obicei aplicată în direcția creșterii firelor de păr și apoi îndepărtată în direcția opusă. Epilarea cu zahăr implică punerea substanței în direcția opusă creșterii părului și îndepărtată în aceeași direcție în care crește părul. 

În al doilea rând, pasta de zahăr nu aderă la piele, așa cum o face ceara, deci nu va provoca iritarea pielii sau ruperea foliculului de păr.

Misterul satului în care, timp de un deceniu, s-au născut doar fete

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre