Potrivit The Mirror, Gordon Ramsay, bucătar cu stele Michelin, a vorbit despre metodele folosite pentru a-și disciplina copiii. Bucătarul e decis ca moștenitorii să nu crească răsfățați.
În trecut, Gordon a recunoscut că micuții nu vor primi pomană gratuită din cauza statutului său de celebritate și chiar a declarat că ar prefera ca aceștia să lucreze pentru un alt bucătar în locul său. „Sunt ferm, sunt corect și vă voi da tot ce am mai bun pentru a vă duce în vârf. Și asta e tot, fără prostii.
„Vreți să lucrați în meseria asta? Du-te la un alt bucătar, învață ceva diferit și întoarce-te cu ceva nou”
Primesc o mulțime de critici pentru că sunt direct și cinstit. E ca și cum nu i-aș angaja pe copii. Nu vreau ca personalul să se gândească: „La naiba, e copilul lui Ramsay, nu putem să-i certăm”. Vreți să lucrați în meseria asta? Du-te la un alt bucătar, învață ceva diferit și întoarce-te cu ceva nou pentru a îmbunătăți afacerea”, a mărturisit acesta pentru un post de radio american.
Vacanță pe economie
În 2017 bucătarul a declarat că atunci când familia sa pleacă în vacanță, își așează copiii la clasa economică, în timp ce el și soția se bucură de luxul de la clasa întâi. „Eu fac stânga cu Tana și ei fac dreapta și îi spun stewardesei șefe: „Asigură-te că aceștia nu se apropie de noi, vreau să dorm în acest avion.
Am muncit pe brânci ca să stau atât de aproape de pilot și apreciezi mai mult când ai muncit din greu pentru asta. (…) Trebuie să fiu sincer cu copiii. Și, de asemenea, cred că doar obișnuind copiii la vârsta de cinci, șase și șapte ani, obișnuiți cu clasa întâi și cu acele scaune mari, nu au nevoie de spațiu, ei au parte de divertisment pe iPad-urile lor”, a spus Gordon pentru The Telegraph.
Vegetarianismul este interzis
O altă regulă parentală dură pe care o are tatăl Gordon Ramsay este că nu le permite copiilor săi să fie vegetarieni. Bucătarul și-a deschis anterior sufletul în legătură cu aversiunea sa față de vegetarieni, declarând că, dacă micuții săi și-ar schimba obiceiurile alimentare, i-ar „electrocuta”.
„Cel mai mare coșmar al meu ar fi dacă copiii ar veni vreodată la mine și mi-ar spune: Tată, sunt vegetarian. Atunci i-aș așeza pe gard și i-aș electrocuta”. În 2005, abilitățile de părinte ale lui Gordon au ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce și-a obligat fiica, Tilly, să-și ia rămas bun de la curcanul lor de companie. „La revedere curcan, ne vedem în cuptor!”, a spus acesta.
Fără înjurături în casa Ramsay
Ținând cont de faptul că e gură slobodă, e greu de crezut că în casa lui Ramsay nimeni nu are voie să înjure. Dar așa se întâmplă. „Înjuratul este limbajul industriei. Atâta timp cât suntem în viață, nu se va schimba. Trebuie să fii zgomotos pentru a obține rezultate. Ei știu că am spus cuvinte urâte. Dar ei nu au voie să înjure”, a spus clar bucătarul.
Pe de altă parte, copiii primesc în jur de 50 de lire sterline pe săptămână și trebuie să își plătească singuri telefoanele și biletul de autobuz. „Cu cât le dai mai devreme responsabilitatea de a economisi pentru a-și cumpăra pantofi de sport și blugi, cu atât mai bine”, a spus cheful. Iar când vine vorba de treburile casnice, copiii trebuia să se implice pentru a-și ajuta părinții.
„Ei fac ordine după fiecare cină. Este un sistem. Este important să ajute la aranjarea și curățarea meselor, este important să gătească, este important să își facă temele”, s-a destăinuit cel mai mare bucătar al lumii.
De ce nu vrea Gordon Ramsay să-și lase averea copiilor săi?
Într-una dintre cele mai controversate mișcări ale sale, Gordon a declarat că moștenitorii săi nu vor primi nimic în testamentul pe care-l va face. „Cu siguranță nu le va reveni lor, și asta nu într-un mod rău; este pentru a nu-i răsfăța. Singurul lucru pe care l-am convenit cu Tana este că vor primi un avans de 25% pentru un apartament, dar nu tot apartamentul”, a declarat Gordon pentru Telegraph. În schimb, bucătarul este un susținător al organizațiilor caritabile.
Pe Gordon Ramsay îl puteți urmări la TV Paprika, în emisiuni culinare pline de suspans, dar și de umor.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook