Chef Orlando Zaharia, despre eforturile și sacrificiile sale: „Am dormit pe blatul unei mese”

Când vine vorba de meseria sa, chef Orlando Zaharia face orice sacrificiu. Simpaticul bucătar și-a amintit și cât de greu i-a fost la primul concurs internațional de bucătărie. Dar finalul a fost cel mai fericit, fiind desemnat bucătarul de aur.
Bucătarul spune că pentru primul său concurs internațional de bucătărie, a muncit atât de mult încât a ajuns să stea doar în bucătărie și să doarmă pe blatul inferior al unei mese.
„Primul moment din viața mea în care am făcut ceva cu toată inima și nu mi-a păsat de timp sau de efort a fost primul meu concurs internațional de bucătărie. Asta se întâmpla în 2010, când am participat la un concurs unde am fost desemnat bucătarul de aur.
În cele două zile de dinainte de concurs m-am pregătit intens… Nici nu am mai plecat acasă, am stat doar în bucătărie. Îmi amintesc și acum: am dormit pe blatul inferior al unei mese de bucătărie”, a povestit juratul Chefi la cuțite.
De departe însă, cel mai greu moment pentru chef Orlando Zaharia a fost cel în care băiatul său era în spital, iar bucătarul mergea la servici „pentru că aveam promisiuni făcute”.
„Cel mai mare sacrificiu pe care l-am făcut din pasiune pentru bucătărie a fost în cel mai greu moment al vieții mele. Sufletul meu era într-un spital și eu mă duceam la muncă, pentru că erau oameni care depindeau de mine.
S-a întâmplat de mult, când băiatul meu era în spital și eu mă duceam la muncă, pentru că aveam promisiuni făcute și abia luasem o poziție de Chef. De aceea, de câte ori mă întreabă cineva dacă este importantă persoana de lângă tine în meseria de bucătar, îi spun Da.
Pentru că atunci a fost soția mea, Mădălina. Băiatul nostru a fost internat cu insuficiență hepato-renală în spital. Eu și soția mea am dormit într-o mașină în curtea spitalului.
Am făcut asta pentru că eram aproape de locul unde munceam. Mă duceam la job, pregăteam prânzul, mă întorceam la spital, apoi iar la muncă pentru cină și înapoi la spital. Cel mai ușor este să spui Nu și să fugi din calea unor astfel de situații. Eu am luat calea mai grea și n-am fugit și n-am zis Nu”, și-a amintit Chef Orlando.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook