Simona Ionescu / Redactor Șef

Cinci remedii anti-îmbătrânire pe care le ai în bucătărie

Cinci remedii anti-îmbătrânire pe care le ai în bucătărie
Cu fiecare zi care trece, îmbătrânim. Și odată cu trecerea zilelor, semnele îmbătrânirii încep să apară pe pielea noastră. Deși există numeroase modalități de a încetini procesul de îmbătrânire, majoritatea procedurilor conțin substanțe chimice sau sunt scumpe.

Acesta este unul dintre motivele pentru care majoritatea oamenilor nu apelează la tratamente anti-îmbătrânire. Dacă și tu ești unul dintre ei, nu-ți face griji. Nu poți opri procesul de îmbătrânire, dar îl poți încetini. Iar pentru asta nu e nevoie să cheltui o avere, ci doar să mergi până în bucătărie.

Mierea și zahărul

Mierea este un demachiant excelent pentru porii și pielea ta. În același timp, zahărul este un scrub natural, ajutând la îndepărtarea celulelor moarte în mod natural, fără a răni celulele pielii. Astfel, te ajută să arăți tânăr și proaspăt. Puteți face un scrub acasă amestecând câteva linguri de zahăr cu puțină miere și masând pasta ușor pe piele.

Spălarea și masarea ușoară a pielii într-o mișcare circulară nu numai că îndepărtează celulele moarte, dar, de asemenea, stimulează circulația sanguină. Atunci când pielea are o circulație mai bună, pielea pare suplă și tânără. O piele cu pori curați radiază, iar acest lucru se vede.

Banane și ulei de măsline

Știai că banana, care, ai crede, e un simplu fruct, este, de fapt, excelent și pentru pielea ta? Acesta este un fruct ar trebui să aibă un loc permanent în ”trusa de frumusețe”. Luați o banană, faceți o pastă din ea, adăugați câteva picături de ulei de măsline și masați-o pe piele. Lăsați să acționeze 5 – 10 minute, apoi spălați fața cu apă rece. Vitaminele A, B, C și E, zincul și potasiul într-o banană sunt esențiale pentru inversarea semnelor îmbătrânirii.

Uleiul de măsline este un hidratant natural care vă ajută fața să strălucească natural din interior și reduce semnele îmbătrânirii precum ridurile și liniile fine. Deoarece este plină de ingrediente naturale și nu are substanțe chimice, puteți folosi această mască de două ori pe săptămână ca să obțineți rezultate optime.

Strugurii

Un pahar rece de suc proaspăt de struguri într-o după-amiază caldă de vară este ceva ce toată lumea iubește. Dar poate face mai mult corpului tău decât să-i potolească setea. Strugurii sunt bogați în antioxidanți și componente anti-îmbătrânire. Consumul regulat de suc de struguri încetinește procesul natural de îmbătrânire al pielii.

Polifenolii care se găsesc în struguri nu doar încetinesc procesul de îmbătrânire, dar au beneficii și asupra creierului și ochilor. Amestecați în suc proaspăt de struguri, verzi sau negri, câteva picături de apă de trandafiri și tamponează pe față. Faceți acest lucru în mod regulat, lăsați să acționeze 5 – 10 minute, apoi spălați cu apă rece.

Ceai cu ghimbir

Ghimbirul este bogat în antioxidanți, astfel încât îți îmbunătățește sănătatea corpului și a creierului. Pe lângă asta, inversează și procesul de îmbătrânire și ajută la reducerea ridurilor și a liniilor fine. Luați câteva linguri de ceai și fierbeți-l în apă fierbinte. Adăugați câteva felii de ghimbir sau suc proaspăt de ghimbir în ceai.

Lăsați amestecul să se răcească și aplicați-l pe față. Lăsați-l pentru câteva minute și spălați-l cu apă rece. Acesta nu va reduce doar semnele îmbătrânirii, dar va încetini procesul în mod semnificativ. Puteți face acest lucru de două-trei ori în fiecare săptămână pentru a observa rezultate semnificative.

Aloe vera

Planta de aloe este bogată în proprietăți vindecătoare și poate reduce semnele îmbătrânirii în numai 90 de zile de utilizare constantă. Aplicarea regulată a gelului de aloe vera crește nivelul de colagen din corp și hidratează pielea în mod natural.

Încercați să obțineți o frunză proaspătă de aloe vera și scoateți gelul și folosiți-l pe față și piele. Puteți spăla cu apă rece după ce l-ați lăsat să acționeze câteva minute, sau, mai bine,. Aplicați gelul seara și vă culcați cu el pe față.  Făcând acest lucru zilnic, semnele îmbătrânirii vor fi reduse în mod semnificativ în termen de trei luni de la utilizare. Pentru a nu îmbătrâni prematur, nutriționiștii recomandă să mâncați o mulțime de alimente sănătoase, să beți apă din abundență și să dormiți suficient.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre