Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine este Vlad Covaliu, noul campion mondial la scrimă. Are o soră, tot sportivă

Cine este Vlad Covaliu, noul campion mondial la scrimă. Are o soră, tot sportivă
Vlad Covaliu este noul campion mondial la scrimă, la categoria de juniori. Vlad Covaliu provine dintr-o familie de sportivi. Tatăl său este celebrul Mihai Covaliu, fost campion olimpic și mondial la scrimă și totodată actualul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Vlad Covaliu are o soră care este tot sportivă.

Vlad Covaliu, fiul celebrului spadasin Mihai Covaliu, a devenit ieri campion mondial la scrimă la categoria pentru juniori, reușind o performanță incredibilă la 18 ani. Competiția, care se desfășoară în Arabia Saudită, la Riad, i-a adus tânărului titlul de campion mondial, după o finală tensionată pe care a câștigat-o la limită, 15-14, împotriva lui Pavel Graudyn, sportiv rus. 

Mihai Covaliu, fost campion olimpic și mondial și actual președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român
Sursa: Wikipedia

Vlad Covaliu merge astfel pe urmele celebrului său tată, Mihai Covaliu, fost scrimer român, campion olimpic la Jocurile Olimpice din 2000 de la Sydney, precum și campion mondial la Leipzig în 2005. Mihai Covaliu este în prezent președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român. 

Ambii copii ai lui Mihai Covaliu sunt scrimeri de performanță 

Mihai Covaliu se poate declara un tată mândru, căci ambii lui copii fac scrimă de performanță. În afară de Vlad și sora acestuia, Amalia, este scrimer. Fiica lui Mihai Covaliu, Amalia, reprezintă România de asemenea, la categoria feminin, alături de Adriana Geatara și Raisa Apostu. 

După câștigarea finalei, Vlad Covaliu a dat frâu liber bucuriei, așa cum se poate observa și în pozele oficiale apărute pe Facebook. Și are și motive, căci parcursul său până în finală a fost unul incredibil, cu nu mai puțin de șapte victorii consecutive. 

Vlad Covaliu, felicitat pe podium de către mama și sora sa 

În momentul premierii, tânărul campion mondial a fost felicitat pe podium atât de către antrenoru său, Alin Badea, cât și de mama și sora sa, Irina și Amalia Covaliu, după cum chiar Federația Română de Scrimă a anunțat într-un mesaj pe Facebook. 

Amalia Covaliu este și ea scrimer de performanță

„Un mare bravo pentru Vlad și pentru antrenori! Alături de proaspătul campion mondial, pe podium au venit să-l îmbrățișeze atât antrenorul Alin Badea, cât și mama și sora sa – Irina și Amalia Covaliu, dar și ceilalți membrii au delegației, aflați în sală”, a transmis Federația de Scrimă. 

Soția lui Mihai Covaliu este și ea fost scrimer 

Mihai Covaliu s-a căsătorit în 2001 cu Irina Drăghici, care făcea parte din lotul feminin de sabie. Împreună au doi copii, Vlad Gabriel și Elena Amalia, ambii scrimeri de performanță. 

Irina Covaliu (centru) și-a susținut fiul și fiica, pe Vlad și Amalia, la Campionatul Mondial de la Riad

România participă cu 27 de sportivi (15 la feminin şi 12 la masculin) la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Riad (Arabia Saudită), care au loc în perioada 12-20 aprilie.

Sursa foto: Facebook/Federația română de Scrimă/Wikipedia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre