Simona Ionescu / Redactor Șef

Motive pentru care copiii nu s-ar putea simți apropiați de părinți

Motive pentru care copiii nu s-ar putea simți apropiați de părinți
Chiar dacă știm că o mulțime de probleme vin din copilăria noastră, totuși vorbim rar despre relațiile dintre părinți și copii. Spunem lucruri de genul „Ei bine, ea este mama mea”, „Au făcut totul pentru mine - ar trebui să fiu recunoscător”.

Motive pentru care copiii nu s-ar putea simți apropiați de părinți. De ce nu ar trebui să se învinovățească. Nu vorbim adesea despre sentimente negative față de părinții noștri. Cu toate acestea, lucrurile pe care uneori le pot face pe unii oameni să se simtă cu adevărat anxioși, chiar și când vor crește.

Unii psihologi sunt de părere că oamenii nu trebuie să se simtă apropiați de rudele lor, chiar dacă sunt mama și tatăl lor. Au întocmit o listă de exemple evidente despre ceea ce poate duce la un comportament toxic într-o familie.

Părinții care nu se implică emoțional

Unii părinți încep să își critice copiii de fiecare dată când se simt furioși, dezamăgiți sau pur și simplu obosiți. Acest lucru îi ajută să-și exprime emoțiile negative și să-și ascundă propriile vulnerabilități. În orice cuvinte și acțiuni ale copiilor lor, aceste mame și tați vor găsi întotdeauna ceva jignitor sau negativ.

De-a lungul anilor, acest comportament din partea părinților nu dispare și se poate agrava, iar copiii cresc și nu vor să facă nimic bun pentru rudele lor.

Există părinți care cred că dacă copiii lor sunt bine hrăniți și au haine bune, ei sunt părinți minunați. Indisponibile și reci, ar putea fi în viața copiilor lor fizic, dar nu emoțional.

În creștere, copiii simt că au datoria față de părinți: să-i ajute financiar, să găsească un medic etc. Dar acești părinți nu ar trebui să se aștepte la căldură și atenție de la copiii lor.

Părinții narcisiști joacă un rol mai mare în viața unui copil. Sunt foarte atenți la modul în care studiază copiii lor, la ce clase urmează și la ce au succes. Aceste mame și tati își hrănesc propriile ego-uri cu succesele copiilor lor. Dar, în același timp, nu reușesc să vadă o personalitate unică și autonomă.

Orice greșeală, orice notă slabă sau orice eșec la o competiție atletică sunt motivul unei ceartă. Copiii simt că sunt sub presiune și cred că nu sunt suficient de buni. Când acești copii cresc, încearcă să pună la fel de multă distanță între ei și rudele lor pentru a nu repeta că se află sub această presiune.

Mamele și tații neglijenți din punct de vedere emoțional nu își resping complet copiii, dar nu le acordă multă atenție. Când acești părinți devin mai mari, își dau seama că, dintr-un anumit motiv, copiii lor nu le arată suficientă dragoste, grijă și respect. Dar nu este nimic surprinzător în acest sens.

Richard Gere, cel mai frumos bărbat în viață până la vâsta de 50 de ani. Acum are baston

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre