Simona Ionescu / Redactor Șef

Costumul de baie perfect există. Noi îți spunem cum îl găsești!

Costumul de baie perfect există. Noi îți spunem cum îl găsești!
A trecut solstițiul, am intrat oficial în vară, cu pandemie sau nu, vom merge în vacanțe. Costumele de baie sunt o necesitate. Dacă în cazul bărbaților, chestiunea se rezolvă relativ simplu cu un slip sau șort, pentru femei chestiunea se complică.

Important este să știți pentru ce vreți costumul de baie. Sunt modele potrivite pentru plajă la mare, altele utile dacă mergi la piscină și cu totul altele dacă îl folosești la antrenamentul de înot. Modelele de costume de baie pentru vacantele la mare sunt special concepute pentru a-ti asigura confort. Sunt elastice, se usucă rapid, au eleganță, și expun suficient de multă  piele.

Cum alegi costumul de baie perfect

În ziua în care mergi să îl cumperi, poartă chilot tanga, pentru a putea proba costumul. Ideal este să fii deja puțin bronzată, pentru a vedea cum se combină culoarea costumului cu pielea.

Regula culorilor. Nu orice culoare se potrivește oricui. Un efect sexy ține de combinația perfectă între culoarea costumului de baie și culoarea pielii. De exemplu, turcoazul, movul, albul și galbenul sunt culorile care reusesc cel mai bine să scoată în evidență o piele bronzată. Culorile închise, în schimb, fac o piele foarte bronzată să para mai deschisă la culoare. Cu atât mai mult sunt, deci, de evitat, pentru o piele nebronzată. Costumele roșii sau  în nuanțe puternice se potrivesc celor cu ten măsliniu.

Forma perfectă a costumului de baie ține cont de silueta posesoarei. Și mai face ceva: pune în evidență atuurile ei și ascunde părțile care se doresc a fi mascate. Atunci când probați viitorul costum de baie vă gândiți-vă:  ce anume vreau să-mi pun în evidență și ce anume vreau sa maschez frumos? Dacă aveți câteva kilograme în plus, asta nu înseamnă că ar trebui să renunțați la plajă. Din contra. Puteți opta pentru un costum întreg, care subțiază optic, sau pentru un costum în două piese cu talie înaltă.

Un costum de baie dintr-o singură piesă, cu decolteu în V – va camufla zonele cu probleme (posterior proeminent, abdomen netonifiat, etc), punând în schimb accent pe decolteu.

Costumul de baie retro (de genul celor stil pin-up – slip cu talia înaltă şi sutien cu cupe întregi) camuflează zonele cu probele şi îmbracă la fix formele, conturând talia. Coapsele mai puțin tonifiate pot fi camuflate cu un costum de baie care se termină sub forma unei fuste scurte. Consilierii de fashion recomandă purtarea modelelor cu dungi verticale, care reușesc să subțieze optic, și să alungească silueta.

Modelele într-o singură culoare sunt ideale pentru siluetele subțiri. Costumele în două piese se potrivesc mai ales femeilor bine proporționate. Nu conteaza statura.

Minionele ar trebui să poarte costum de baie decupat adânc la nivelul picioarelor (în stilul Baywatch, în cazul celor întregi, sau un string bikini în cazul un costum din două piese). Un decolteu în V, de asemenea, alungeşte optic torsoul.

Dacă aveți un posterior generos și rotund, recomandăm un costum de baie cu un slip cu talia joasă și cu decupaj mai amplu, brazilian, care va pune în evidență rotunjimile. În schimb, pentru un posterior plat, recomandăm slipii cu volane sau care se leagă lateral.

Dacă aveți un bust generos, renunțați la costumele de baie cu sutien cu bretele tip spaghetă, acestea nu oferă susținerea necesară. Alegeți unele cu sârmă de susținere, ideal în stil balconette.

De asemenea, dacă aveți sânii mici, găsiți sutiene cu push-up sau cu volane. Un costum de baie asimetric, pe un singur umăr, e ideal în cazul persoanelor cu umerii lați.

Sursa foto: Pixabay / JillWellington, deadwinter, Ben_Kerckx, tatlin,

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre