Nu este o regulă bine stabilită pentru alegerea obiectelor decorative, ci este în funcție de gusturi, personalitate și buget. Puteți alege obiecte decorative moderne, clasice, vintage sau obiecte decorative lucrate manual. Orice pune în valoare casa și îi dă o notă personal! Consultați specialiștii și alegeți obiecte de calitate.
Cum alegi decorațiunile interioare pentru o casă veselă
Există o varietate foarte mare de decorațiuni interioare pentru casă care să vă ajute să puneți în valoare camera și să aducă o notă personală casei.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
Obiectele decorative trebuie să pună în valoare camera în care sunt, indiferent că este living, dormitor, camera copiilor, hol, bucătărie, baie sau balcon.
Cele mai des întâlnite obiecte decorative sunt:
- ceasuri decorative (de perete, de podea, de birou),
- tablouri, fotografii și stickere de perete,
- ghivece, vaze și boluri decorative,
- oglinzi decorative,
- suporturi lumânări și felinare,
- ghirlande luminoase și becuri decorative,
- articole textile (pături, pernuțe decorative, blănuri etc),
- obiecte de artă (sculpturi, statuete, icoane etc).
Ce fel de obiecte decorative există și unde le poți folosiți
Poate unele obiecte decorative par banale, însă în combinație cu celelalte elemente din cameră vor contura o casă plăcută și primitoare.
”O casă frumos amenajată și cu personalitate are nevoie cel puțin un obiect decorativ din fiecare categorie. Pentru că există diferențe între tipurile de obiecte decorative și pentru că acestea acoperă zone diferite din camera, un obiect decorativ nu îl exclude pe altul”, spun specialiștii de la superghid.ro. Însă, pentru a te asigura că alegi obiecte decorative potrivite, urmărește câteva criterii atunci când pornești în căutarea lor.
Obiecte decorative, în funcție de locație
De exemplu, un sfeșnic cu lumânări poate sta atât în living, cât și în dormitor sau hol. Ceea ce îl face mai potrivit pentru o cameră decât pentru o alta nu este tipul de obiect (sfeșnic), ci modelul ales (pentru living este un model mai elaborat decât pentru un hol etc).
- Obiecte decorative de perete – stickerele de perete, tablourile, fotografiile supradimensionate, ceasurile și ghirlandele luminoase sunt principalele obiecte decorative pentru perete, indiferent că este în living, dormitor, camera copiilor sau hol,
- Obiecte decorative de podea – nu este o gama foarte diversificată, însă cele care există aduc o contribuție pozitivă camerei. Ghivecele mari, vazele decorative de podea, ceasurile de podea și oglinzile mari cu picioar sunt printre cele mai întâlnite obiecte decorative cu utilizare pe podea,
- Obiecte decorative de mobilier – aici întâlnim foarte multe tipuri de decorațiuni interioare pentru casă. În această categorie găsim obiecte decorative pentru masă, obiecte decorative pentru mobilier (biblioteca etc), obiecte decorative pentru canapele și fotolii etc. Cele mai întâlnite sunt suporții cu lumânări (sfeșnice, borcane etc), bolurile, vazele, platourile decorative, ramele foto, paturile și pernuțele decorative.
Obiecte decorative, în funcție de rolul pe care îl au
Decorațiunile interioare pentru casă nu au numai un rol decorativ, acestea sunt și elemente funcționale, elemente care ne sunt utile în activitățile de zi cu zi. Dacă unele obiecte decorative au numai un rol estetic, altele au atât rol esthetic, cât și rol funcțional.
Decorațiuni casă cu rol estetic au un singur scop: înfrumusețarea și completarea decorului casei tale. Simpla lor prezență dau o notă personală spațiului de locuit. Stickerele decorative, tablourile, statuetele au un rol estetic și singur scop de a personaliza și a îmbunătății aspectul camerei.
Decorațiuni casă cu rol funcțional au și un rol practic și util. De exemplu, un sfeșnic contribuie la iluminatul zonei (mesei etc), un ghiveci cu flori contribuie la oxigenarea camerei, un ceas arată ora, o ghirlandă luminoasă iluminează camera etc.
În funcție de aspect și stil
Formele, culorile, materialele și stilul obiectelor decorative trebuie să fie în armonie cu stilul, aspectul și culorile camerei și pieselor din camera unde vor fi montate. Poți avea un stil clasic, un stil vintage sau un stil modern și prin urmare trebuie să alegeți decorațiuni interioare în aceste stiluri.
Obiecte decorative, în funcție de calitate
Există o gamă foarte largă de materiale folosite, de la metal, plastic, hârtie, sticlă, ceramică, până la aur și argint sau alte materiale prețioase sau foarte valoroase. Ar fi bine să optați pentru obiecte decorative de bună calitate, astfel încât să reziste în timp.
Alegeți obiecte decorative din materiale rezistente și cunoscute (ceramică, sticlă securizată sau cristal Bohemia, lemn natural, fier forjat etc) și evitați materialele de slabă calitate și care se destramă repede.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook