Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arată un mega-iaht de 500 de milioane de dolari, doar Jeff Bezos știe. „Bărcuța” a fost testată în ape străine

Cum arată un mega-iaht de 500 de milioane de dolari, doar Jeff Bezos știe. „Bărcuța” a fost testată în ape străine
Noul mega-iaht al lui Jeff Bezos este gata de funcționare, oferind o primă imagine a ceea ce însemană o jumătate de miliard de dolari plutind pe apă.

Nava – un iaht cu vele de 417 picioare botezat Koru – a fost văzută părăsind un port de lângă Rotterdam, în Olanda, și îndreptându-se spre Marea Nordului. Noua jucărie a lui Jeff Bezos își începe testele înainte de a fi predată oficial fondatorului Amazon.

La prima vedere, se pare că Koru funcționează fără probleme până acum, scrie TMZ.com. Ambarcațiunea are 3 pânze de catarg care evocă mai mult o estetică nautică decât mega-iachtul miliardar tipic. Construcția mega-iahtului a fost problematică și a iscat controverse. Acum câteva luni, barca a fost mutată.

Koru a fost mutat dintr-un șantier naval în altul de gura olandezilor

Motivul pentru care Koru a fost remorcat de la un șantier naval la vremea respectivă a fost că localnicii erau indignați de faptul că un pod istoric din zonă ar putea fi parțial demontat pentru a permite „bestiei” lui Bezos să navigheze pe canal. Reacția a fost atât de puternică, de fapt, încât producătorii – și, probabil, și Bezos – au decis că ar fi mai bine să o scoată de acolo și să termine construcția într-o altă locație.

Mega-iahtul lui Bezos are în flotă un iaht mai mic cu heliport

Acum că Koru e gata urmează să își primească proprietarul. Potrivit informațiilor disponibile, Koru mai are o barcă însoțitoare complet separată (mai mică, de 250 de picioare) care deține și un heliport. Mega-iahtul lui Bezos e dovada vie a faptului că atunci când ești al treilea cel mai bogat om din lume, se poate să ajungi să te plafonezi puțin. La un moment dat, parcă nici număratul banilor nu-ți mai face plăcere, nu de alta dar sunt prea mulți și te plictisești. Astfel că începi să-i cheltui frenetic, doar doar te alegi cu o bucățică de entuziasm de moment. Sau cu un mega-iaht.

Amintim că în februarie 2021, Jeff Bezos a anunțat că renunță la rolul său de CEO Amazon și va trece la noua poziție de președinte executiv în al treilea trimestru al anului 2021. El va fi înlocuit de Andy Jassy, ​​actualul CEO Amazon Web Servicii. Acest lucru l-ar putea degrava de sarcinile multiple, astfel că timpul îi va permite să se bucure de noua sa achiziție.

Sursa foto: Instagram, Dutch Yachting

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre