Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum să-ți cureți casa de energii negative. Sfaturi practice

Cum să-ți cureți casa de energii negative. Sfaturi practice
Locurile păstrează amprenta energetică a celor ce le ocupă, iar asta se știe. Indiferent că avem o zi proastă, sau că ne-am mutat într-un apartament nou, este util să știm cum să facem plăcut spațiul în care locuim. Astăzi te învățăm cum să-ți cureți casa de energii negative.

Să cureți casa de energii negative nu e greu, însă trebuie să urmezi o serie de pași simpli. Locurile în care stăm pe diverse perioade de timp păstrează amprenta energetică a noastră, dar și a celor ce au fost acolo înainte. Vi s-a întâmplat vreodată să nu dormiți bine într-un loc, sau să simțiti o apăsare? Vă învățăm cum să rezolvați problema și să vă creați propriul ”colțișor de rai”

Cum să-ți cureți casa de energii negative. Primii pași 

Înainte de a face orice fel de curățare, avem nevoie să urmăm câțiva pași esențiali. Trebuie să știți că nu există formule magice, totul depinde de noi și de puterea noastră interioară. Civilizațiile străvechi au folosit aceste trucuri și au făcut din ele un adevărat stil de viață. Însă ușor ușor modernismul a luat locul tradiților și majoritatea au fost catalogate drept ”păgâne”, deși au la baza  chiar rugăciunea pe care o spunem toți ca buni creștini. 

Pregătește ”spațiul de desfășurare”

Primul pas are legătura cu ceva ce facem în mod normal într-o casă: curățenia. Fă curat înainte de toate și asigură-te că duci gunoiul. Acesta nu-și are locul într-un spațiu cald si curat energetic. Nu încărca atmosfera cu tot felul de mirosuri de parfum de cameră, vei rezolva asta mai târziu. Faceți și voi o baie completă, inclusiv pe cap, pentru a fi curați. 

Alege o melodie caldă pe care să o asculți 

S-a demonstrat științific că există anumite sunete care calmează și au un efect benefic asupra sistemului nervos. Unul dintre aceste sunete este mantra ”OM”, despre care yoghinii cred că ajută la înlăturarea energiilor negative. Mantra emite pe frecvența tuturor elementelor naturii, cea de 432 Hz. Găsești pe YouTube video-uri cu această mantră, pornește-o după ce ai făcut curat și las-o la un nivel acceptabil pentru tine. 

Elemente ajutătoare 

Încearcă să ai întotdeauna în casă câteva elemente care te vor ajuta să cureți spațiul. Tămâia este cea mai utilizată de către credincioși. Însă ceea ce trebuie să știți este că ea există în mai multe tipuri. Sigur că ajută să avem în casă puțină tămâie de la Muntele Athos sau de la mânăstire, însă nu intotdeauna este posibil. Puteți foarte bine să folosiți tămâie alba, pe care o găsiți de cumpărat la magazine de profil, sau pe internet. Miroase foarte bine și este extrem de utilă. 

cureți casa de energii negative
Lemn de Palo Santo / Sursa foto:Facebook

În loc de tămaie puteți folosi și lemn de Palo Santo, care are proprietăți vindecătoare și de curățare energetică. O altă variantă la fel de utilă este salvia, însă mirosul ei puternic nu este suportat de oricine. 

Rugăciunea 

Cel mai important pas în tot procesul este chiar rugăciunea. Ea reprezintă catalizatorul a ceea ce faceți, așa că rugați-vă înainte să începeți procesul de purificare. 

Curățarea propriu zisă 

Presupunând că ați făcut deja curat și ați ales o mantră corespunzătoare ce ruleaza confortabil pe fundal, mai departe veți începe ”acțiunea”. Pe o farfurioară puneți un cărbune mic și tămâia deasupra, căreia îi veți da foc. Alternativ, lemnul de Palo Santo sau salvia le ardeti pur și simplu, nu este nevoie de cărbune. 

În timp ce spuneți rugăciunea de care vorbeam mai sus, împrăștiați fumul emanat de tămâie, Palo Santo sau salvie în jurul vostru. Apoi ușor mergeți cu farfurioara în fiecare cameră din casă și împrăștiați fumul la geamuri, tocul ușilor și în mijlocul camerei. La final lăsați conținutul farfuriei să ardă în siguranță încă aproximativ 10 minute. Nu lăsați farfuria nesupravegheată!! 

La final stingeți conținutul farfurioarei și stați în liniște încă 10 minute, spunând o rugăciune în gand. După aceea deschideți larg toate geamurile și aerisiți. Repetați ori de câte ori simțiti nevoia. 

Te-ai lovit? Remedii homeopate utile în traumatisme

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre