Simona Ionescu / Redactor Șef

Te-ai lovit? Remedii homeopate utile în traumatisme

Te-ai lovit? Remedii homeopate utile în traumatisme
Oricine se poate lovi, nu ține de vârstă. Mai ales iarna, când e ghețuș ori polei te poți răni. Dacă nu sunt grave, unele leziuni ar putea fi tratate cu remedii homeopate.

Riscul de a lovi există, în special iarna. Dacă nu e un caz grav, durerile pot fi calmate cu produse homeopate, din farmacii, dar nu trebuie luate ”după ureche”, cu după consultați un specialist.

Te-ai lovit? Remedii homeopate utile în traumatisme

Traumatizarea tesuturilor moi, apare cel mai des în timpul căzăturii sau a impactului cu un obiect dur.

O căzătură ori o lovitură puternică duce la lezarea ţesuturilor moi, cu ruperea capilarelor mici şi scurgerea sângelui sub piele.

Echimozele sau vânătăile pot fi de dimensiuni diferite. Primul ajutor în tratamentul echimozlor este aplicarea locală de comprese reci (prosop inmuiat in apa rece, pungă cu gheață).

Aplicaţiile reci calmează durerea şi micşorează edemul local.

Remedii homeopate folosite în traumatisme

Arnica montana acest medicament este utilizat pentru a trata leziunile, traumatisme închise (fără sângerare). Este indicat pentru muşchi dureroşi, compresiunea ţesuturilor, întindere, în care zona afectată doare ca o ruptură, mai ales atunci când atingem ţesutul,echimoze cutanate de origine traumatică.

Sunătoarea (Hypericum perforatum) este folosită pentru tratamentul leziunilor ţesuturilor nervoase sau acele părți ale corpului, unde terminatiunile nervoase se găsesc din abundenţă. Cu late cuvinte, degetele de la mâini şi picioare (deget prins în uşă). Acest medicament este utilizat pentru leziuni spinale, cădere pe coccis.

Rozmarin sălbatic (Ledum palustre) un alt remediu pentru răni, înţepături diverse, traumatisme oculare, echimoze mai ales în jurul ochilor, ”ochi înveniţit”, răni făcute de instrumente ascuţite sau de muşcături de pisici, șobolani, șerpi.

Iedera otrăvitoare (Rhus toxicodendron) este cel mai des utilizată pentru a trata entorse și leziuni musculare, suprasolicitărilor articulațiilor, tendoanelor, ligamentelor.

Ruta de grădină (Ruta graveolens) are afinitate pentru țesutul fibros, mușchii flexori, tendoane, articulatii, în special gleznele, încheietura mâinii, entorse, leziuni de cartilaj, oboseala muşchilor oculari.

Tătăneasa (Symphytum officinale) este utilizată în traumatismele globilor oculari, cum ar fi cu un bulgăre de zăpadă, este recomandat în traumatisme ale oaselor, cu întîrziere în consolidarea fracturilor.

Puteți lua remediile la fiecare 1-3 ore, cu 30 de minute înainte sau după masă, reducerea dozei se face în dependenţă de diminuarea simptomelor. În caz de ineficienţă se recomandă de a consulta un homeopat calificat. Sursa: prohomeopatie.md


Drăgălașele acestea vor fi vedete tv. Să vedem ce trăsnăi vor face

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre