Cum poți scăpa de febră musculară și cârcei

Cum poți scăpa de febră musculară și cârcei
Câți dintre noi nu au cunoscut durerea când ți se pune un cârcel la picior sau când, după niște exerciții sportive, te trezești cu o febră musculară? Sunt câteva remedii naturiste recomandate care ne pot scăpa de insuportabilile dureri.

Medicii spun că atunci când muşchiul cauzele putând fi o irigare sanguină defectuoasă, starea de oboseală sau probleme de natură nervoasă ori metabolică. Dar şi o dereglare a nivelului apei şi substanţelor minerale din organism, cârceii producându-se după o activitate sportivă susţinută, de obicei noaptea, din cauza unei carenţe de calciu şi de magneziu. Așadar, suplimentul de calciu și magneziu poate fi luat și din pastile, dar și din alimentele bogate în acestea. Există și alte remedii.

Ceai de rădăcină de gheara-diavolului
Efectul medical al acestei plante ce provine din Kalahari (Namibia) în cazul unor afecţiuni precum artroza şi reuma­tismul este bine stabilit. Ceaiul se gă­seşte în farmacii şi se prepară în felul următor: se opăreşte o linguriţă de plantă uscată, mărunţită, cu circa 300 ml de apă clocotită, după care se lasă să se pătrundă 8 ore, la temperatura camerei. Se stre­coară şi se împarte în 3 porţii, care se beau pe parcursul zilei.

Clătite cu brusture
Din frunzele de brusture se pot pre­pa­ra nişte clătite delicioase. Se înmoaie, pur şi simplu, cu codiţe cu tot într-un aluat subţire de clătite şi se prăjesc în mult ulei încins. Învelişul crocant şi mie­zul moale formează un contrast foarte plăcut.

Rachiu de vin pentru frecţii
Este un remediu arhicu­nos­cut, folosit împotriva con­tracturilor şi a febrei muscu­lare. Pentru frecţii, se încor­porează în rachiul de 50-80% eter acetic, mentol şi diferite plan­te – de obicei arnică şi muşeţel.
După fricţionarea zonelor dureroase, datorită pielii iritate, la început apare o senzaţie de rece, după care urmează o încălzire plăcută, cu efect antiinflamator, calmant şi relaxant.

Ceai de hrişcă

În caz de crampe musculare (cârcei), zona respectivă nu trebuie răcită, ci în­călzită. Trebuie re-stimulată iriga­rea sanguină. Plantele folositoare în acest sens sunt: hrişca, ghimpele şi castanul sălbatic. Picioarele gre­le, obosite, se „tratează” pe durată lungă cu ceai de hrişcă. Se opăresc 2 linguriţe de plantă cu 1/4 l de apă clocotită, se lasă să se infuzeze 10 minute şi se strecoară ceaiul. Se beau 2-3 ceşti pe zi, vreme de 8 săp­tămâni.

Imagini inedite cu Cindy Crawford la 54 de ani, alături de familie. Fiica i-a moștenit frumusețea