Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum și-a înfruntat Mihaela Tatu marile drame ale vieții

Cum și-a înfruntat Mihaela Tatu marile drame ale vieții
Avea o emisiunea care se numea „De 3 ori femeie” dar ea însăși este de trei ori femeie. Ba chiar de mai multe ori. Mihaela Tatu s-a retras din televiziune dar ar putea oricând să revină. Ea a vorbit despre cum și-a înfruntat marile drame ale vieții. Are o relație cu totul aparte cu problemele, iar acum a decis să vorbească despre asta.

La 57 de ani, retrasă din televiziune, Mihaela Tatu debordează de energie, de optimism și de bună dispoziție. Însă nu a fost tot timpul așa. Problemele s-au ținut lanț de ea. Imediat după retragerea din lumina reflectoarelor unde a stat 22 de ani, a aflat că suferă de fibrom uterin. Viața i s-a schimbat. S-a luptat cu boala. Și cu kilogramele în plus.

Și nu a fost tot. A trebuit ulterior să se opereze la genunchi și cu asta și-a schimbat radical și definitiv modul de viață. A fost obligată să renunțe la multe din pasiunile ei, dar și să își găsească unele noi.

„Mi-am dat calul, schiurile, patinele…”

„Trăim niște vremuri pe care omenirea nu e pregătită să le ducă și apar stările de neputință, transformate în angoase, neliniști, depresii. Eu am trecut printr-o depresie’, singura de altfel, nu mai ales’ ci din cauza operației de la genunchi. A trebuit să-mi schimb stilul de viață și preocupările la 180 de grade. Asta m-a și făcut să-mi revin pe de-o parte.

Am avut un medic ortoped la recuperare, care mi-a spus cât se poate de direct (la mine asta funcționează când sunt confuză) să-mi iau adio de la multe dintre preocupările mele și sporturile pe care le practicam. Am avut o perioadă în care am plâns până n-am mai putut. Mi-am dat calul, schiurile, patinele și sandalele de dans sportiv, și mi-am văzut de viață. Că doar n-am murit. Doar am deteriorat genunchiul mai… altfel.

Și am început să călătoresc mult și să fac drumeții. Așa am făcut Camino de Santiago de Compostela. Mi-am schimbat obiectivele. Lucru pe care îl fac constant. Să-ți găsești și să-ți definești sensul vieții, schimbându-l în raport cu ceea ce trăiești și în funcție de cum evoluează societatea. Și am mai avut momente de cumpănă, de confuzie sau de tristețe. Însă așa e în viață. Astea sunt situațiile care călesc, transforma, te fac să mergi înainte. E doar viață.

M-am cercetat, am descoperit că eu am instrumentele la care să apelez, (și nu alții), pentru a trai frumos și armonios în viață mea și nu a altora. Pentru că asta e iluzia. Că alții sunt vinovați de ceea ce ți se întâmplă tie. Nu-i chiar așa. Ești ceea ce alegi tu să fii în fiecare clipă”, a mărturisit Mihaela Tatu într-un interviu pentru Fanatik.

Relația cu problemele

Mihaela Tatu a mai mărturisit că s-a confruntat cu depresia și a povestit și cum a depășit problemele. Are ea un secret al ei. Nu degeaba i se spune „de trei ori femeie”. Ideea e simplă: temerile pe care le eviți, rămân, nu dispar.

„Cred că e bine să trecem prin probleme, și nu peste ele. Dacă le bagi sub covor și nu-ți dai seama de ce ți s-a întâmplat, se vor întoarce și vei face aceleași greșeli, poate mai mari și cu pagube emoționale mai adânci și dificil de gestionat. Apoi, poate că e bine să nu-l  excludem pe Dumnezeu”, a mai spus Mihaela Tatu.

Sursa foto: Instagram

Mircea Crișan, un mare actor. Textele lui umoristice erau pline de „șopârle”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre