Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum trăiește acum Dan Bordeianu, la aproape două decenii de la telenovelele ce l-au făcut celebru

Cum trăiește acum Dan Bordeianu, la aproape două decenii de la telenovelele ce l-au făcut celebru
Cunoscut publicului larg pentru rolurile sale din telenovele precum "Numai iubirea", "Lacrimi de iubire" și "Iubire ca în filme", alături de partenera sa de scenă Adela Popescu, Dan Bordeianu a marcat o epocă în istoria televiziunii românești. Deși s-a retras din lumea televiziunii, fanii nu l-au uitat nici acum. Iată cu ce se ocupă și unde locuiește azi celebrul actor!

Chiar și după ani de la debutul său în lumea telenovelelor, Dan Bordeianu rămâne unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori români, iar contribuția sa la industria cinematografică din România este incontestabilă. De-a lungul carierei sale impresionante, Bordeianu a pășit cu talent în universul captivant al telenovelelor românești, oferind publicului său roluri memorabile și personaje complexe care au rămas întipărite în inimile fanilor. Printre cele mai cunoscute și apreciate telenovele în care Dan Bordeianu a jucat se numără „Numai iubirea”, „Lacrimi de iubire” și „Iubire ca în filme”, în care a jucat alături de partenera sa de scenă, Adela Popescu. 

Legătura dintre Dan Bordeianu și Adela Popescu nu a rămas doar pe micile ecrane, ci s-a transformat în viața reală într-o poveste de iubire care a ținut primele pagini ale ziarelor trei ani la rând, pană când cei doi au decis să spună stop. Deși fanii îi vedeau căsătoriți, cei doi s-au despărțit brusc, fără să comunice motivele care au dus la ruptură. 

A renunțat la telenovele, a continuat cu teatrul 

După explozia sa în lumea telenovelelor, Dan Bordeianu și-a continuat cariera în diverse producții de televiziune și film, demonstrându-și versatilitatea și talentul într-o varietate de roluri. Deși a renunțat la participarea în telenovele, actorul a continuat să exploreze noi orizonturi în domeniul artistic, colaborând cu regizori de prestigiu și îmbogățindu-și universul creativ.

În ultimii ani, Dan Bordeianu și-a dedicat timpul și energiile și altor proiecte, precum teatrul și cinematografia. A avut apariții remarcabile pe scenă, interpretând roluri complexe și provocatoare în diverse piese de teatru. De asemenea, a jucat în filme care au fost bine primite de către public și critici, consolidându-și reputația de actor talentat și apreciat. Acum, când este solicitat, joacă în piese la Teatrul Nottara din București.

A lăsat viața agitată din Capitală pentru liniștea peisajului rural 

În 2013, Dan Bordeianu s-a mutat din București în Brănești, în aceeași casă în care a stat și tatăl lui. Le are alături pe soție și fiică: „Cu fabuloasa mea soţie, Teo­dora, cu magnifica mea fiică, Maria, cu cea mai re­laxată fiinţă de pe pământ, motanul Ariel – şi el salvat de la moarte precum lemnele mele. Îmi pla­ce casa noastră de la Brăneşti. A fost ini­ţial cons­truită de tata, între 1980 şi 1990. Încet, piatră cu piatră. Tata s-a stins în 1997, dar eu am refuzat să o vindem, chiar dacă sora mea şi ma­ma parcă asta vo­iau. Simţeam că rămăsesem bărbatul din fa­milie, că trebuia să am grijă de ele, dar nu am vrut să vând”, mărturisea actorul în urmă cu ceva timp pentru Formula As. 

Dan Bordeianu și lucrurile care-l fac fericit

„Cu banii de student am început să reno­vez casa, iar când lucram în televiziune, chiar mi-a mers mai bine şi am putut să o pun la punct. Apoi am hotărât să mă mut în ea, am mărit-o treptat, m-am jucat cu arhitectura, cu designul, iar azi încă tot nu mă satur să mă uit în jur şi să mă minunez. Îmi place. Sunt foarte norocos”, a concluzionat acesta, pentru sursa citată. 

Din lumina reflectoarelor la îndeletniciri casnice

În curtea sa, Dan Bordeianu are o grădină, unde se dedică cultivării legumelor cu pasiune. A amenajat personal acest spațiu verde, oferindu-i un aspect plin de viață și frumusețe. În afara acestei activități, actorul împărtășește o altă pasiune remarcabilă: prelucrarea lemnului. Ori de câte ori timpul îi permite, se dedică acestei activități, creând obiecte unice și valoroase cu mâinile sale pricepute.

Dan Bordeianu a mărturisit că viața la țară îi conferă mai multe beneficii, în special spirituale: „Ritmul se schimbă, liniștea interioară se schimbă. La țară, nu te mai uiți mai întâi pe telefonul mobil să vezi dacă plouă, sigur că fac și eu asta, dar înainte să o fac mă uit la cer. Statul la țară îți oferă mai mult timp să te asculți pe tine și te ajută să te raportezi continuu la frunză, la vânt, la soare, la nori. E un lucru bun că sunt mai conectat nu neapărat cu natura, ci cu prezentul”, spunea Dan Bordeianu într-un interviu mai vechi.

Foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre