Simona Ionescu / Redactor Șef

David Beckham face bani grei cu arabii, în timp ce i se reproșează că nu apără drepturile omului

David Beckham face bani grei cu arabii, în timp ce i se reproșează că nu apără drepturile omului
În timp ce soția sa, Victoria Beckham,  are probleme în afacerea ei de modă, David Beckham numără milioanele care îi intră în conturi. După afacerea cu hotelurile din Shanghai, acum face o sumă colosală pe filieră arabă.

David Beckham face bani grei cu arabii, în timp ce i se reproșează că nu ține cont de drepturile omului. David Beckham este criticat pentru un contract de 15 de milioane de lire sterline după apariția în Qatar. El s-a angajat ca, pentru acești bani, să promoveze țara, participând la cel de-al 20-lea „Forum Doha” al națiunii deșertice, alături de Malala Yousafzai, Bill Gates și John Kerry.

Fostul star al lui Manchester United, în vârstă de 46 de ani, a semnat un contract de 15 milioane de lire sterline pe an pentru a deveni ambasador al țării pentru Cupa Mondială care va începe în luna noiembrie a acestui an. Dar grupurile pentru drepturile omului au criticat faptul că s-a alăturat unui proiect de „spălare a sportului”, scrie Daily Mail.

Fostul mare jucător de la Manchester United, în vârstă de 46 de ani, s-a întâlnit sâmbătă, în capitală, cu Malala Yousafzai, laureată a Premiului Nobel pentru Pace, cu antreprenorul Bill Gates și cu diplomatul american John Kerry.

Activiștii pentru drepturile omului sar la gâtul lui David Beckham

Oamenii însă au pus la îndoială rolul său de ambasador al UNICEF și l-au acuzat că ia bani de la o țară care nu respectă drepturile omului. De altfel, în timpul unei conferințe, el a rămas tăcut atunci când i s-au pus întrebări despre situația drepturilor omului în statul autoritar din Golf.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

David Beckham s-a confruntat cu o avalanșă de critici din partea unor grupuri umanitare precum Amnesty International după ce a semnat acordul în ciuda presupuselor încălcări ale drepturilor omului în Qatar, în special în ceea ce privește atitudinea sa față de femei și homosexualitate. Țara insistă în continuare să susțină că condițiile pentru lucrători reprezintă cea mai mare prioritate, însă numeroase investigații au constatat că nu este așa și există dovezi că numărul deceselor lucrătorilor migranți este subestimat.

Veteranul activist pentru drepturile omului, Peter Tatchell, a declarat: „Este foarte dezamăgitor faptul că el promovează Qatar în schimbul unei sume mari de bani, având în vedere situația dezastruoasă a drepturilor omului. A făcut o greșeală imensă. Sper că se va mai gândi o dată. Acest lucru nu se potrivește cu sprijinul său declarat pentru drepturile femeilor și LGBT+”, conform sursei citate.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre