Simona Ionescu / Redactor Șef

De la o grădină obișnuită la locul preferat pentru petrecerea timpului liber

De la o grădină obișnuită la locul preferat pentru petrecerea timpului liber
Tot mai multă lume începe să-și vadă grădina ca o extensie a spațiului de locuit. În cazul în care dispui de un astfel de loc și ești în căutarea unor idei de amenajare, cheia pentru o transformare de succes constă într-o serie de trucuri și idei ingenioase, pe care să le poți aplica cu ușurință. 

Pentru a aranja rapid curtea casei tale și a obține aici un colț de relaxare perfect, astfel ca acesta să devină locul preferat de petrecere a timpului liber nu ai nevoie de timp sau de investiții costisitoare. Un pic de imaginație, împreună cu câteva sugestii și sfaturi pe care ți le oferim îți vor fi de folos pentru a te bucura din plin de acest loc în aer liber.

Acordă prioritate relaxării

Unul din principalele beneficii pe care le ai atunci când beneficiezi de o curte sau de o grădină este faptul ca aici poți amenaja un loc de relaxare perfect, indiferent dacă spațiul este de dimensiuni mai mari sau mai mici. 

Dacă dorești să creezi o zonă de socializare pentru întreaga familie, cel mai bine este sa instalezi mobilier de terasă dotat cu canapea și fotolii mari, confortabile. Cele mai potrivite din acest punct de vedere sunt cele realizate din ratan sau lemn lăcuit, prevăzute cu perne largi și generoase, care rezistă oricăror condiții de vreme. De asemenea, poți proteja zona de dining formată din mese și scaune cu ajutorul unui pavilion sau a unor corturi de grădină.

Pentru o familie tânără, un balansoar de două locuri este ideal pentru a vă oferi starea de bine pe care o căutați, astfel încât să vă bucurați de momentele de liniște în doi în acest spațiu privat. În schimb, un hamac între doi copaci este perfect pentru cei aflați la vârsta adolescenței, care vor putea să petreacă astfel ore în șir pentru a citi sau a asculta muzica lor preferată. 

Delimitează zonele din curte

Pentru a te bucura din plin de locul și de priveliștea pe care ți le oferă grădina ta, trebuie să ai în vedere o delimitare cât mai clară a spațiilor. Amenajarea zonelor exterioare casei trebuie gândită atât în ansamblu cât și individual, în așa fel încât să existe o legătură funcțională și logică între ele. Doar în acest fel vei putea să savurezi din plin fiecare din activitățile desfășurate aici: socializarea, servirea mesei etc.

Poți face delimitarea acestor împrejmuiri diferite prin mai multe modalități, pentru a separa zonele cu spații verzi: dale, pavaje, cărări de piatră. De asemenea, poți folosi garduri vii, paravane sau arbori ornamentali de diferite înălțimi pentru astfel de delimitări dar și pentru a te feri de privirile indiscrete din exterior. 

Profită la maxim de priveliștea oferită  și plantează arbuști ornamentali, iar în locurile potrivite montează jardiniere de flori care aduc un plus de farmec și culoare în grădină.

Asigură-te că ai maxim de confort

Indiferent de cât timp petreci în grădină sau care sunt activitățile preferate, este important să amenajezi atât estetic cât și practic locul în care stai în aer liber. O curte frumos amenajată devine un spațiu primitor pentru cei ai casei dar și pentru cei care o vizitează.

Amenajează aceste zone exterioare în primul rând în funcție de scopul pentru care vei folosi grădina. În plus, asigură-te că ai în vedere proiectarea astfel încât să-ți asigure maxim de confort. De  exemplu, instalează umbrele de soare generoase dacă ai nevoie de mai multă umbră și ai grijă ca gazonul să fie în permanență bine întreținut.

Achiziționează toate acele unelte și ustensile care te vor ajuta să creezi acest loc de relaxare perfect. Doar în acest fel, grădina ta obișnuită va deveni locul preferat de petrecere a timpului liber, singur sau alături de toți cei dragi!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre