Simona Ionescu / Redactor Șef

Dean Schneider, tânărul care a lăsat un job bine plătit la bursă pentru a avea grijă de lei în Africa

Dean Schneider, tânărul care a lăsat un job bine plătit la bursă pentru a avea grijă de lei în Africa
Oamenilor le plac animalele sălbatice, mai ales când acestea ajung pe internet în situații inedite care stârnesc emoția sau amuzamentul. Însă de aici până la a te muta în Africa pentru a avea grijă de ele este cale lungă. O astfel de decizie a luat și tânărul elvețian Dean Schneider în urmă cu aproximativ 2 ani.

Dean Schneider are 28 de ani și în urmă cu aproximativ 2 ani a luat o decizie ce avea să-i schimbe întreaga viață. Iubitor de animale de mic copil, acesta a hotărât să renunțe la job-ul bine plătit pe care îl avea în Zürich, Elveția în domeniul bursier și s-a mutat în Africa de Sud.  

Sursa foto: Facebook

Aceasta a fost ideea lui Schneider de a-și trăi visul, motivul pentru care și-a părăsit slujba de planificator financiar în Elveția, a călătorit în Africa de Sud și a înființat unitatea Hakuna Mipaka. De altfel, Hakuna Mipaka în swahili înseamnă „fără limite”. Potrivit acestuia, „Hakuna Mipaka este un mod de a trăi care provine din cele cinci valori esențiale – libertate, loialitate, apreciere, fraternitate și îndrăzneală”.

Un refugiu pentru animalele sălbatice

Oaza Hakuna Mipaka este situată pe aproximativ 400 de hectare (patru milioane de metri pătrați) în pustiul Africii de Sud! Găzduiește mii de specii de animale sălbatice diferite! În afară de aceasta, oaza servește și ca o casă pe tot parcursul vieții pentru câteva animale sălbatice salvate, care s-au născut în captivitate! De asemenea, există programe de reabilitare pentru diferite animale, care sunt apoi eliberate înapoi în sălbăticie.

Dean Schneider nu s-a limitat doar la atât, astfel că de 2 ani împărtășește pe Instagram video-uri cu animalele de care are grijă, printre acestea preferații fiind leii, cu care Dean are o relație frățească. De altfel, fanii pot vedea pe profilul lui care are aproape 9 milioane de urmăritori, imagini cu el jucandu-se cu leii sau dormind tolănit la amiază pe burta lui ”Dexter”, fratele lui leu cu care are o relație vizibil apropiată. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider)

Deși este aproape singurul care apare în video-uri, tânărul are o întreagă echipă în spate, care-l ajută ca lucrurile să meargă cum trebuie, după cum mărturisește chiar el pe site-ul său oficial, www.deanschneider.com 

Hakuna Mipaka nu poate fi vizitată de public, după cum scrie chiar Dean: ”Hakuna Mipaka Oasis este casa mea personală și un sanctuar privat care NU este deschis publicului. Nu ne adresăm turiștilor și nu permitem vizite de o zi sau activități la animale! Nu creștem animale și, de asemenea, nu comercializăm animale. Am construit acest loc pentru animale și nu pentru oameni. Oaza Hakuna Mipaka este o casă sigură, sălbatică și pentru toată viața pentru animalele care trăiesc aici.”

Înainte să se facă pictor, Salvador Dalí a vrut să fie bucătar

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre