Simona Ionescu / Redactor Șef

Detaliile care te ajută să alegi blugi de calitate

Detaliile care te ajută să alegi blugi de calitate
Blugii au devenit o piesă esențială în garderobă și sunt purtați deopotrivă la evenimente cochete dar și în activitățile de zi cu zi. Este foarte important să știm cum să-i alegem corect. Le fel cum există studii care spun că în dressing-ul unei femei există, în medie, 7 perechi de blugi, există trucuri și detalii de care e bine să țineți cont atunci când faceți noi achiziții.

În primul rând, mărimea. Dacă atunci când îi probați blugii par puțin cam strâmți, nu renunțați la ei. După o primă purtare, blugii se lărgesc și vor avea cu jumătate de măsură mai mult. Blugii puțin largi la achiziție, își vor pierde în timp forma, ceea ce va dezavantaja silueta. Pont: când probezi blugii, așază-te pe un scaun: dacă îți e greu să respiri, sunt mici. Dacă doar strâng puțin, sunt perfecți.

Materiale și accesorii de calitate

Blugii sunt realizați din denim, care poate fi mai calitativ sau nu. La cel de calitate se disting clar fibrele împletite, în special liniile diagonale. De asemenea, blugii de calitate au partea exterioară mai închisă la culoare decât cea interioară (doar fibrele exterioare sunt vopsite).

Fermoarul, capsele și alte elemente trebuie să fie din metal (cupru, aluminiu, nichel etc.).

De obicei, blugii au cinci găici pentru curea, astfel încât cureaua să susțină corect pantalonii. Uneori pot fi și mai multe, dar dacă sunt mai puține, e o problemă.

Cum alegi blugii după dimensiunea buzunarelor

Dacă ai șolduri voluminoase, evită blugii cu buzunare prea mici. Efectul vizual va fi că  îți vor face posteriorul să pară și mai mare. Buzunarele din spate trebuie să fie proporționale cu dimensiunea șoldurilor.  Distanța dintre buzunarele din spate măresc sau micșorează vizual posteriorul.

Emblema poate fi realizată din piele sau material textil. Multe branduri de calitate au emblemele brodate sau ștanțate. În plus, eticheta din interiorul jeanșilor, ar trebui să fie albă. Dacă este roșie, verde sau de oricare altă culoare, e semn că blugii „ies” la spălat, deci își vor pierde culoarea în timp relativ scurt.

Sursa foto: Pixabay

Adela Mărculescu, una dintre cele mai frumoase artiste. 50 de ani de film şi teatru

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre