Simona Ionescu / Redactor Șef

E loc de doi Buhnici sub soare: Banciu începe și el să jignească femeile, sperând că va beneficia de aceeași atenție

E loc de doi Buhnici sub soare: Banciu începe și el să jignească femeile, sperând că va beneficia de aceeași atenție
Radu Banciu a călcat pe bec, iar colegii de breaslă cred că nu e întâmplător. Sunt siguri că a făcut-o cu intenție, pentru publicitate.

Mircea Badea l-a făcut praf aseară pe Radu Banciu spunând-o direct: că îl imită pe Buhnici ca să-l bage și pe el lumea în seamă. Ca atare, Badea a s-a oferit să îi dea și el o mână de ajutor: a făcut apel la public să-i fie milă și să intre să-i comenteze bazaconiile. Jurnalistul Radu Banciu e cunoscut pentru stilul său caustic de a comenta evenimentele, acesta fiind și formatul emisiunilor pe care le-a realizat de-a lungul timpului.

Joi, jurnalistul Radu Banciu a strecurat, printre știrile din fotbal din emisiunea sa, Fotbal All Inclusive de la Prima Sport, o serie de comentarii grave la adresa femeilor. Mai ceva ca Buhnici, acesta a incitat direct la violență. El a spus că 99% dintre femeile pe care le-a cunoscut „asta își doreau: să le mai și plesnești din când în când”. „Sunt atât de proaste, cele mai multe, că asta își doresc”, a  punctat jurnalistul. Contactat de Libertatea, Banciu a spus că a fost „o fabuloasă satiră, o discuție făcută ca să râdem de prostie, nu să incităm la violență”.

Radu Banciu, remarci misogine și care instigă la violență. Apoi a zis că era satiră

„Atât timp cât pari inabordabil, toată proasta-i topită după tine. Atât timp cât te dai cocoș, femeia e în jurul tău. În momentul în care dai un pic în tandrețe, în nostalgie, nu o mai interesezi”, a spus Radu Banciu în emisiunea difuzată în direct. Jurnalistul a răspuns în acest fel la comentariul unui urmăritor care i-a spus, cităm, că „a alungat toate muierile de pe chat”.

Radu Banciu a mai spus că femeilor le place ca bărbatul să fie dur cu ele, „să fie bărbat”. El a exemplificat cu una din femeile care îi urmărea emisiunea și chiar intervenea în discuții. „Așa era și Alexandra Brad (una dintre urmăritoarele emisiunii, care a comentat de mai multe ori în chat-ul live, n.r.), de câte ori ne răsteam la ea, în genunchi venea. O dată i-am zis: nu ieșim și noi să bem o…? Gata, n-a mai intrat pe chat o săptămână”.

În aceeași emisiune, Radu Banciu a susținut că 99% din femeile pe care le-a cunoscut „asta își doreau: să le mai și plesnești din când în când, să vadă că există o autoritate. Dar asta nu o spune niciuna în viața reală. Ele o spun așa, în cuplu”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre